Astrolog Esra Kocasoy

Astrolog Esra Kocasoy

astrologesrakocasoy@gmail.com

Tüm Yazıları

Seçimsel astroloji “yeni bir işe başlarken, evlenirken, bir şey satın alırken veya satarken, hatta önemli bir e-posta atarken…” gibi içeriği danışana kalmış aklınıza gelebilecek her türlü konuda en uygun zamanın astrolojik olarak tespit edilmesidir.

Tarih boyunca bilindik birçok olayda en iyi zamanı belirlemek için seçimsel astroloji metodlarının kullanıldığını gösteren kaynaklar mevcut. Bunların arasında en çok dikkat çeken ise Kraliçe Elizabeth’in taç giyme töreninin zaman seçimi, başarılı bir seçim olduğu muhakkak. Aslında gökyüzündeki gezegenlerin ilerleyişi içinde ilerlerken seçim yapmak hem çok zor hem de zaman alıcı bir iştir ve seçimsel astroloji ile ilgilenen astrologlar bu sebeple bilirler ki “hiçbir seçim mükemmel değildir”. Fakat Kraliçe’nin tahta çıkmasına ilişkin seçim için aynı şeyi söyleyemeyeceğim; çünkü Kraliçe 2 Haziran 1952 yılından bu yana tahtta. Bence fazlasıyla mükemmel bir seçim olmuş. Aynı şekilde özellikle bazı ABD başkanlarının da yemin törenlerinin günlerini ve saatlerini seçimsel astrolojiye göre belirledikleri biliniyor. Dolayısıyla bizler çok bilmesek de kullanılan ve işe yarayan bir yöntem. Kaldı ki; en kötü seçim bile nihayetinde hiç seçim yapmamaktan iyidir. Seçim yapılmamış işlere baktığımızda da seçimlerin ne kadar değerli olduğunu görüyoruz; Titanik’in suya indiriliş anı haritasını incelediğimizde yaşanan trajedinin göstergeleri çok net tespit edilebiliyor. Böyle bir durumda bu etki geçtikten sonra suya indirilmiş olsaydı durum nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyorsunuz.

Haberin Devamı

Seçimsel astroloji, seçim astrolojisi veya election astrology; gökyüzündeki gezegenlerin ve özellikle Ay’ın yapacağımız işin gitmesini istediğimiz yönde ilerlemesi adına uygun yerleşimde oldukları zamanın tespit edilmesi işidir. Bazen bir işin çok uzun ömürlü olmasını, bazen çok hızlı sonuçlanmasını, bazen de çok gizli bir şekilde ilerlemesini isteyebiliriz. Bu yüzden bir astrologdan bu konuda destek alırken veya kendimiz bir seçim yaparken seçim konusu iş ile ilgili asıl beklentimizi tespit etmek çok önemlidir. Mesela, bir bina inşa etmek için bir seçim yapıyorsak bu binadan maddi olarak çok kar elde etmeyi, bu binada yaşayan insanların çok mutlu olmasını veya binanın çocuklarımıza miras kalmasını  (çok uzun yıllar ayakta kalmasını) öncelikli amacımız olarak belirleyebiliriz. Bu öncelikli hedefin belirlenmesi yapılan seçimin beklenen faydayı sağlayabilmesi açısından çok önemlidir.

Haberin Devamı

Seçimsel astrolojiden yararlanmak için aslında doğum gününüzü, saatini veya yerini bilmeniz gerekmiyor. Yaşadığınız veya seçim yaptırmak istediğiniz işi yapacağınız yerin haritası ile de seçim yapılabilir. Bu genel gökyüzü etkileri tabii ki sizi de etkileyecektir. Fakat bence kişinin doğum haritasındaki gezegen konumlarının da işe dâhil edilmesi seçimin çok daha kişiye özel ve işlevsel olmasına yol açacaktır.

Seçimsel astrolojide her konunun seçim kıstasları farklıdır. Yani saçınızı kestirmek ve hızla uzamasını istediğinizde kullanılan seçim yöntemi ile hamile kalmak için en uygun zamanı tespit ettirmek için kullandığınız seçim yöntemi aynı değildir. Savaş, kavga, agresyon gezegeni Mars metallerle de ilgili olduğu için seçim haritasında güçlü bir konumda saç kesiminin güzel olmasına yardımcı olacaktır ve fakat hamile kalmak isteyen birinin seçim haritasında tam tersi etkisi olacaktır. Bu sebeple yakıcı özelliğinden dolayı Mars’ı böyle bir seçimde en pasif olacağı konumda isteriz.

Haberin Devamı

Açıklamak istediğim; eğer astroloji ile ilgileniyorsanız günler geçtikçe yaşadığınız etkilere odaklandığınız gibi, gelecek günlerde yapacağınız işlerde en iyi faydayı sağlamaya da yönelebileceğinizdir. Önemli kararlarınızın ve işlerinizin uygun zamanının tespitinin size özel faydaları olacağı yadsınamaz bir gerçek. Bir şirketi açtıktan sonra bu şirketin geleceği nasıl olacak diye astrologdan görüş almaktansa, şirketi açmadan önce istediğiniz gibi yükselmesine elverişli tarihi seçip bu seçime göre ilerlemek daha mantıklı değil mi?

Biz astrologların yaptığı öngörüler sizin doğum haritalarınızla örtüşmediği müddetçe genel etkilerdir. Bir tarih evlenmek için çok iyi olabilir, fakat siz evliliğinizden ne bekliyorsunuz? Çok mutlu bir yuva, çok çocuk, sosyal statünün yükselmesi, zenginlik… Düşündükçe anlayacaksınız ki her insanın her olaydan beklentisi farklıdır. İşte bu farklılıklarınızla yapacağınız önemli başlangıçlarınızda seçimsel astrolojiden yararlanmak hedeflerinize ulaşmak adına size ummadığınız fırsatlar sunabilir.

Astrolog Esra Kocasoy

Instagram: @kocasoyesra