Püf Noktası Avokado Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Avokado Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

02.11.2021 - 16:34 | Son Güncellenme:

Ülkemizde son birkaç yıldan beri popüler olsa da içerdiği zengin vitamin ve mineraller nedeni ile avokadonun önemi oldukça büyüktür. Özellikle de yetersiz beslenen kişiler için avokado yetiştiriciliği A, C, E vitaminlerini kolaylıkla alabilmek için kolay bir yoldur. Avokado yetiştiriciliği nasıl yapılır sizler için derledik.

Avokado Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır Devlet Desteği Ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Toplum olarak çok bilmediğimiz bir meyve olmaması nedeni ile avokado nasıl yetiştirilir pek çok kişi merak ediyor. Kendi avokado ağacınızı dikmek büyütmek de sandığınızdan çok daha kolay ve eğlencelidir.

Haberin Devamı

Avokado Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Evde ya da bahçede avokado yetiştiriciliği, sadece çekirdeği, kök ve filiz ile rahatlıkla yapılabilir. Bu yolla sadece meyve yetiştirmekle kalmaz, aynı zamanda sevimli küçük yeni ev bitkisine kavuşursunuz. Eğer hazır bir avokado ağacı almadıysanız, avokado yetiştiriciliği yaparken çekirdeğinin ekilmesi ile bu serüvene başlayabilirsiniz.

Uygun ortam ve mevsimsel şartlar olduğu zaman diğer meyvelere ve bitkilere göre filizlenmesi ve meyve vermesi oldukça kolaydır. Sadece çekirdeği ekerken dikkatli olmanız gerekir.

Devlet Desteği ve Kazancı Hakkında Bilgiler

Avokado yetiştiriciliği oldukça karlı ve çok kolay yapılan bir yetiştiricilik çeşididir. Avokado yetiştiriciliği için devlet desteği veriliyor. Profesyonel bir şekilde avokado yetiştiriciliği ile uğraşanlar devletin meyve bahçeleri için verdiği hibe desteğinden yararlanabilirler. Bu nedenle de köye dönüş projesi kapsamında meyve bahçesi projeleri ile uğraşan çiftçilere devlet tarafından destek verilir. Meyvecilik yapan kişiler için 30 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi veriliyor. Ama devlet sadece sertifikalı fidanlara hibe desteği verir.

Yazarlar