Sağlık Balık etli kadınlar daha çok östrojen salgılıyor

Balık etli kadınlar daha çok östrojen salgılıyor

19.01.2018 - 14:05 | Son Güncellenme:

Günümüzde kadınlar fazla kilolarından rahatsız olup zayıflamaya çalışsa da balık etli olmanın bir faydası daha ortaya çıktı. Fazla kilolarını eritip zayıf ve fit bir görüntüye kavuşmak için günlerce emek veren kadınları üzecek bir haber daha geldi. Yapılan araştırmalar balık etli kadınların diğer kadınlara göre daha zeki olabileceği yönünde.

Balık etli kadınlar daha çok östrojen salgılıyor

Balık etli kadınlar daha mı zekidir?

Haberin Devamı

Son zamanların modası olan zayıf ve fit görünüm için birçok yolu deneyen kadınlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Kilo verebilmek adına her yolu deneyen ve bazen sonu ölümle sonuçlanan diyetlerle karşılaşılırken yapılan bazı araştırmalar balık etli diye tabir edilen insanların daha sağlıklı olduğunu ortaya koyar nitelikte. Yapılan bazı araştırmalar, biraz daha fazla kiloya sahip kadınların daha fazla östrojen hormonu salgıladıklarını ortaya çıkarırdı. Yani balık etli kadınlar daha zeki olabilir.

Östrojen hormonu daha mı zeki yapar?

Östrojen hormonu, kadınların başta adet döngüsü olmak üzere bir çok kadınsal faaliyetin düzene sokulmasına yarayan bir hormondur. Balık etlikadınlarda östrojen hormonunun diğer kadınlara göre daha fazla salgılandığı ortaya çıkmaktadır. Östrojen hormonu salgılanmasının beyin fonksiyonularını pozitif yönde etkilediği görülmüştür.

Haberin Devamı

Kadınlarda kilo beyin üzerinde olumlu etkilere sahip

Yapılan araştırmalar ve gözlemler sonucunda takip edilen kadınlarda, hormon seviyelerinin düzenli bir şekilde ölçülmüş ve birçok değişik testler gerçekleştirilmiş. Hormon seviyelerinin takibiyle birlikte beyin ve hafıza kapasitesilerindeki değişikliklerinde gözlemlendiğini dile getirilmiş. Sonuçta kadınlardaki kilonun, aşırıya kaçmadığı sürece, beyin üzerinde pozitif etkilere sahip olduğu düşünülmektedir.

Balık etli kadınlar daha zeki olabilir

Yapılan araştırmada ortalamanın biraz üzerindeki bir kiloya sahip olan kadınların, östrojen hormonunun daha fazla salgılanmasına neden olduğunu bununda kadınların aynı anda bir çok işi daha iyi bir şekilde yapabildiklerini ve daha zeki olmalarına yardımcı olduğunu ortaya çıkarır düzeyde olduğunu belirtmişlerdir.
Bu tespite rağmen yine de kimseye fazla kilolu olmalarını tavsiye edilmemekte çünkü fazla kilonun sağlığa yönelik daha fazla sorun çıkarabileceği düşünülüyor.

Yazarlar