Evcil Hayvan Balon Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Balon Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

20.09.2021 - 15:29 | Son Güncellenme:

Deniz altında yaşayan pek çok balık türü bulunmaktadır. Bunlardan bir kısmı diğer balık türlerine ve balıkçılık faaliyetlerine zarar verecek kadar tehlikeli olmaktadır. Deniz altı yaşamını tehdit eden balık türlerinden biri de balon balıkları olarak ifade edilmektedir. Balon balıklarının taşıdığı zehrin pek çok balık türüne zarar verdiği belirtilmektedir. Peki, balon balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, balon balıkları hakkında bilinmesi gereken detayları derledik.

Balon Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Balon balıkları çoğu zaman yosunlu bölgelerde yaşamaktan hoşlanan bir balık türü olarak değerlendirilmektedir. Balon balıklarının diğer adı kirpi balığı şeklinde belirtilmektedir.

Haberin Devamı

Balon Balığı Nedir?

Balon balığı Türkiye'de Ege bölgesi, Marmara bölgesi ve Akdeniz bölgesinde yaşayan bir balık türüdür. Balon balıkları ılık sularda yaşamaktan hoşlanan bir deniz canlısı olarak ifade edilmektedir. Bu balıklar bir tehdit algılayınca şişerek tepki vermektedirler. Etleri zehirli olan balon balıklarının ağırlıkları da diğer balık türlerinden farklı olabilmektedir.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Balon balıkları Akdeniz iklimi başta olmak üzere ılıman iklim kuşağında bulunan her yerde yaşayabilmektedir. Deniz diplerinde yaşayan bu balıklar küçük deniz canlıları ve balıklarla beslenmektedirler. Ekonomik bir değeri olmayan balon balıkları diğer balık türlerinin neslini tehdit etmektedir.

Haberin Devamı

Balık avcılığında da oltaları kopararak balıkçıkları büyük zararlara uğratmaktadır. Ağırlıkları fazla olan balon balıkları balık ağlarını kopararak balıkları yemektedir. Zehirleri oldukça güçlü olan balon balıklarına karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

 

Yazarlar