Sağlık Basenlerinizden 30 dakikada kurtulun!

Basenlerinizden 30 dakikada kurtulun!

26.09.2013 - 15:17 | Son Güncellenme:

Vücuda tamamen oturan veya göbeği açıkta bırakan giysileri, düşük belli pantolonları güzel bir şekilde taşıyamama endişesi taşıyan genç kızlara müjde!

Basenlerinizden 30 dakikada kurtulun

Uygun diyet ve egzersiz ile kurtulamadığınız basenlerinizden 30 dakikada kurtulmanız mümkün. Superplast Estetik Cerrahi Kliniği doktoru Op. Dr. Ali Duman basenlerinizden kurtulmanın sırrını bu röportajda verdi...

Haberin Devamı

Türk kadının yapısı gereği normal hatta zayıf kiloda olsa bile genç kızlar, basen sorunu ile karşı karşıya kalabiliyor. Diyetler, egzersiz, zayıflama ilaçları, alternatif tıp tedavileri ile sonuç alamayan genç kızlara ne öneriyorsunuz? Genç kızlar sihirli lazer lipoliz tekniği ile basenlerinden nasıl kurtulabilir?

Lazer Lipoliz, kısaca cilt altı yağ dokusunun lazer yardımıyla eritilerek alınması işlemidir. Bu işlem esnasında yağ dokusu haricinde herhangi bir yapı zarar görmez, zedelenmez. Dolayısıyla işlem sırasında ve sonrasında ağrı, sızı, ödem, şişlik, morluk çok az olur. Korse kullanımı oldukça kısa tutulur, insanlar işlerinin başına, okullarına, günlük hayatlarına hemen dönebilirler.

Kanamayı önleyen, kısa sürede iyileşmeye olanak veren ve bandajlama süresinin çok kısa olduğu bir vücut şekillendirme yöntemi olan bu operasyonda uygulama için yapılan kesi 1-2mm boyutunda olduğu için neredeyse izi yok denecek kadar azdır. Hem uygulama sonrası doğrudan işe veya sosyal hayatına dönebileceği hem de sonuç yavaş yavaş 2-3 ay arasında ortaya çıkacağı için hastalar uygulama yaptırdıklarını söylemezlerse kimse bunu anlayamayacaktır. Uygulama sonrasında uzun süre korse giyilmesi gerekmez, bölgeye göre sadece 4-7 günlük bir süren korse giyilmesi yeterlidir.

Haberin Devamı

Sanılanın aksine bu operasyonların çoğu kilolu olmayan hastalara uygulanıyor. Çünkü zayıf kişilerde çok küçük yağ birikimi bile kendisini hemen, göze hoş gelmeyen bir çıkıntı şeklinde belli eder. Bu operasyonların esas amacı vücuda şekil vermektir. Bu estetik görünüm sağlanırken de yağ dokusu eksiltildiği için hasta doğal olarak kilo vermektedir. Bu operasyonlarla hasta 1–2 beden zayıflatılabilir. Burada nihai hedef; vücuttaki simetriyi ve ahengi sağlayarak estetik bir görünüm sağlanmadır. Bu doğrultuda basık ve geniş görünümlü kalçalar daha dar, daha kalkık ve çıkıntılı bir görünüme getirilebilir.

Özetle artık basenim var diye üzülmeyeceğiz, geniş basenler gençlerin kâbusu olmaktan çıkıyor, ama nasıl? Tedavi alternatifleri ve süreçleri hakkında bilgi verir misiniz?

Haberin Devamı

Lazer Lipoliz veya diğer adıyla Slimlipo işleminin zayıflamak için yapılan bir uygulama olmadığının bilinmesi gerekiyor. Slimlipo'yu konturleri düzeltmek için, fazlalıklardan kurtulmak veya silueti bozan bölgesel yağları eritmek için kullanıyoruz. Bu uygulamanın beli nispeten ince, diz altı bacaklarında sorun olmayan hastaların göze batan basen ve popo bölgelerinden kurtulmaları için ideal olduğunu söyleyebiliriz. Bu operasyon ile büyük veya yere yakın görünen popo ve üst bacak bölgesini inceltmeyi, küçültmeyi, kalçada bir dikleşme elde edebilmeyi amaçlıyoruz.

Basen sorunu için genç kızların en çok başvurduğu estetik tedavi yöntemler, alternatif yeni yöntemler nelerdir?

Basenler ve popo için Lazerlipoliz’e alternatif olabilecek tek yöntem, liposuction ameliyatıdır. Ancak liposuction; ağrısı, sızısı, ödemi, morluğu, uzun süren iyileşme dönemi, genel anestezi altında uygulanması gibi konfor azaltan nedenler düşünüldüğünde çok tercih edilir bir alternatif olarak görünmüyor.

Haberin Devamı

Türk kadınının basen sorunu dünyada en çok tercih edilen ve Türkiye’de de uygulanmaya başlayan lazer lipoliz ile nasıl son buluyor? Operasyon sonrası süreç hakkında bilgi verir misiniz?

Türk kadını, genetik olarak basen ve kalça bölgesinde kalınlaşmaya eğilimli bir anatomiye sahip. Dolayısıyla kızlarımız, çok genç yaşlarda bile, basenlerdeki cilt altı yağ birikmelerinden şikâyetçi olabiliyorlar. Bu sorunun artık yarım saatlik lokal anestezi altında gerçekleştirilen bir işlem ile tamamen yok olmasının Türk kadını için önemli bir çözüm olduğunu düşünüyorum.

Hangi yaş grubu bu tedavi yöntemlerine başvurabilir?

Basenler, memnuniyeti ve tatmini yüksek ve en kolay bir şekilde yok ettiğimiz bölgelerin başında geliyor. İşlem, tamamen lokal anestezi altında, hafif bir uyku halinde gerçekleştiriliyor. Hastalarımız uygulama esnasında dinledikleri müziğe eşlik edebiliyor veya bizimle sohbet edebiliyorlar. Sonrasında iki haftalık korse kullanımı öneriyoruz. İkinci günden itibaren ise istedikleri sporu yapabilir, istedikleri gibi günlük hayatlarına geri dönebilirler. Bütün bunlar göz önüne alındığında, 18-70 yaş aralığında bulunanların kolaylıkla bu operasyona girebileceğini söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Lazer Lipoliz Kimlere Yapılmaz?

Ciddi kalp problemleri olan, hipertansiyon, diyabet, kanama bozuklukları olan ve ya hamilelerde hastayı takip ve tedavi eden hekimlerin görüşleri ve gerekli önlemler alınmadan yapılmamalıdır.

Düsük bel pantolon tercih eden kadınların ileride bazı sağlıksal problemlerle karşılaşacağı söyleniyor. Örneğin doğurganlık gibi. Bu konu ne kadar doğru ?

Hayır. Konu Pelvis denilen kalça bölgesinin dar olup olmamasıyla ilgili bir durum. Bu genişliğin boyutuna göre doğumun sezaryen mi yoksa normal doğum mu olacağına karar verilir. Bel bölgesindeki yağ dokusunun doğurganlıkla ilgili olarak olumlu veya olumsuz bir ilişkisi olduğunu düşünmüyorum.

Gençler kendilerini neden beğenmez? Genç kızlara Ali Duman’dan pratik güzellik önerileri var mı?

İnsanların sorun olarak gördüğü şeyi, sorun olmaktan çıkarabilmek çok önemli. Samimi konuşmak gerekirse, hasta karşıma geldiğinde istediği operasyonun gereksiz veya erken sayılabilecek bir operasyonlar olup olmadığına dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. 18 yaşında bir kız hiç de gevşek, sarkık veya küçük olmayan göğüslerini sırf erkek arkadaşı büyük istiyor diye büyütmek istiyorsa, hastayı operasyona girmemesi için ikna etmeye çalışırım. Bu durum, tüm estetik operasyonlar için geçerli. Gençlerin kendilerini beğenmemelerinin kabul edilebilir bir dayanağı varsa, estetik operasyon buna bir çözüm olabilir; kişi, kendini toplumda daha güvenir hale getirilebilir, sosyal ilişkilerini, iş ve okul hayatını olumlu yönde etkileyebilir ama gereksiz veya erken sayılabilecek operasyonlar için biz cerrahlara çok büyük görev düşüyor.

Genç kızlarda çil, güneş lekesi, akne hangi yöntemlerle tedavi edilebilir? Süreç ve tadavi sonrası hakkında detay bilgi

Kliniğimizde 19 farklı lazer platformu mevcut. Lazerler farklı dalga boylarına ve farklı frekanslara sahip farklı teknolojiler ile çalışan cihazlardır. Varis tedavisi için kullandığınız lazer ile yüz lekesi tedavisi yapamazsınız, yapmamalısınız. Yaparsanız en iyi ihtimalle hiç bir işe yaramaz, kötü ihtimaller ise çok moral bozucu olabilir veya geri dönüşü olmayan sonuçlar ortaya çıkabilir. Cilt lekeleri, akne izlerinin tedavileri veya cilt gençleştirme gibi uygulamaların her şeyden önce uygun lazer cihazı ile uzman ellerde ve mutlaka hastane ortamında yapılması gereklidir; bu, aynı zamanda yasal bir zorunluluktur. Bize her ay, uygun olmayan bir yerde lazer yaptırdığı için cilt yanığı veya koyu iz şikâyetiyle gelen en az iki-üç kişi oluyor. Bu safhadan sonra tedavinin çok zor ve başarı şansının da çok düşük olduğunu söyleyebilirim. Uygun lazer ve biyostimulasyon formüllerini, kişiye özel dozlarda ve seanslarda uyguluyoruz. Bu da hasta memnuniyetimizi üst seviyede tutmamızı sağlıyor.

Çekici bir basen için;

Sık sık egzersiz yapmaya özen gösterin.

Günlük yaşamda bol sıvı tüketin, gazlı içeceklerden uzak durun.

Yağlı ve ağır gıdalardan uzak durun. Beyaz şeker ve un kullanmamaya özen gösterin.

Cips ve aşırı kalorili-yağlı kuruyemişlerden uzak durunuz.

Op. Dr. Ali Duman Hakkında

1973 yılında Stuttgart-Almanya’da doğan, lise eğitimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Duman, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanlığını, Haydarpaşa Numune Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği’nde tamamladı. Uzmanlık tezi olarak “Silikon Meme Protez Kapsül Formasyonun Dermis Allogreftleri Yardımıyla Önlenmesi” konusunu araştırdı.

Almanya ve Hollanda’da alanı ile ilgili staj ve kurslara katılan Duman, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanlığını 2004 yılında aldı. 2005-2009 yılları arasında Özel Göztepe Şafak Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği Şefliği ve Başhekim Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Duman, 2009 yılından bu yana, Superplast Estetik Cerrahi Kliniği ortağı olarak Nişantaşı - İstanbul’da çalışmalarına devam ediyor.

Yazarlar