Sağlık Bel Ölçüsü Nasıl Alınır? Bel Çevresi Nasıl Ölçülür?

Bel Ölçüsü Nasıl Alınır? Bel Çevresi Nasıl Ölçülür?

15.09.2021 - 15:17 | Son Güncellenme:

Bel ölçüsü ideal kiloda ve fit bir görünüme sahip olmak için yaşa, cinsiyete ve boya göre belirli bir seviyede olması gereken değerdir. Bel ölçüsünün kaç olması gerektiği ve ne olduğu özellikle kadınlar tarafından merak edilen bir konudur. Spor ve diyet programlarında önemli bir yeri olan bel ölçüsü nasıl alınır ve bel çevresi nasıl ölçülür detayları ile derledik.

Bel Ölçüsü Nasıl Alınır Bel Çevresi Nasıl Ölçülür

Bel ölçüsü, alınırken doğru yerden hesaplanması oldukça önemlidir. İdeal bel ölçüsüne sahip olmak hem sağlık hem de güzel bir form için gereklidir.

Haberin Devamı

Bel Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bel ölçme işleminde doğru sonuç almak için takip edilmesi gereken basit adımlar vardır. Bu adımların uygulanması kişilerin bel ölçülerini doğru bir şekilde almalarını sağlar. Sağlıklı bir erkek bireyde bel ölçüsünün 94 cm, kadın bireyde ise 80 cm altında olması gerekir. Bu ölçülerin altında kalan bel ölçüleri ideal ölçü olarak kabul edilir. Kişinin bel ölçüsünün ideal değerlerden fazla olması aşırı kilolu olduğunu ve kilo verme ihtiyacı bulunduğunu gösterir. Bu durumda kişinin uzman bir diyetisyen yardımıyla sağlıklı bir şekilde ideal ölçülerine ve kilosuna kavuşması sağlanmalıdır.

Bel Çevresi Nasıl Ölçülür?

Bel ölçüsü almak son derece kolaydır. Ancak bel ölçüsü alınırken işlemi doğru şekilde yapmak gerekir. Bel ölçüsü internetten alışveriş yaparken doğru bedeni seçmekten sağlıklı kiloya gelmeye kadar pek çok yerde işimize yarar. Bu nedenle bu ölçünün düzgün bir şekilde alınması gerekir.

Haberin Devamı

Bel ölçüsü alınırken öncelikle bir mezura gerekir. Ayrıca kıyafet üzerinden değil ten üzerinden ölçünün alınması lazımdır. Bu nedenle bel kısmını kapatan kıyafet yukarı doğru sıyrılır.

Ölçü işleminde önemli olan bir diğer şey bel bölgesini iyi ayarlamaktır. Bunun için kalça kemikleri ve göğüs kafesinin arasında kalan kısım seçilmelidir. Bel ölçüsü gövdenin en dar bölümüdür.

Daha sonra mezura bele dolanır, nefes normal beden dikken ölçü alınır. Mezura tüm beli çevreledikten sonra başlangıç konumuna getirilir. Bu şekilde yere paralel ve rahat tutulan mezura üzerinde gözüken değer bel ölçüsü olarak belirlenir. Bu işlemde karnı şişirmemek ya da içeri çekmemek gerekir.

Yazarlar