Püf Noktası Biber Dolması Kaç Kalori? Biber Dolmasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Biber Dolması Kaç Kalori? Biber Dolmasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

21.10.2021 - 15:19 | Son Güncellenme:

Biber dolması, severek tüketilen yemeklerden biridir. Özellikle yapılışının kolaylığı ve lezzetli olması bakımında oldukça önem taşımaktadır. Zeytinyağlı veya kıymalı yapılabilen biber dolmasının besin değerlerini ve kalori miktarını öğrenebilir ve buna göre tüketebilirsiniz. biber dolması kaç kalori? Biber dolmasının protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir detaylarıyla derledik.

Biber Dolması Kaç Kalori Biber Dolmasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Oldukça lezzetli bir yemek olan biber dolmasının kalori miktarını ve besin değerlerini içerisindeki malzemeler etkilemektedir. Etli veya zeytinyağlı olarak tercih edilen biber dolması sağlığa oldukça faydalı bir yemektir. 

Haberin Devamı

Biber Dolması Kaç Kaloridir?

Orta boy bir adet biber dolmasında yaklaşık 273 kalori bulunmaktadır. Yemeğin içerisine ilave edilen farklı malzemeler de bu kalori miktarını arttırabilmektedir.

Biber Dolmasının Protein, Vitamin ve Besin Değerleri

Her mevsimde rahatlıkla tüketilen bir yemek olan biber dolması genellikle kış aylarında etli, yaz aylarında ise zeytinyağlı olarak tercih edilmektedir. Biber dolması vücudun ihtiyacı olan C ve K vitaminlerini sağlar. İçerisinde bulunan pirincin nişastası ile vücut gelişimini destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Biber dolması etli yapıldığında tercihen içerisine konulan kıyma, çok değerli bir protein kaynağıdır. Biber dolmasının %31'i karbonhidrat, %64'lük kısmı yağ ve %5'i proteindir.

Haberin Devamı

Biber dolması demir bakımından da zengin bir besindir. Biberin içerisinde bulunan vitaminler ise yeterli tüketildiğinde göz sağlığına oldukça fayda sağlayan vitaminler arasındadır.

Biber dolmasının yapılışı, içerisine konan baharatlar ve çeşniler yöreden yöreye de çeşitlilik gösterebilmektedir.

 

Yazarlar