Sağlık Boyun Çene Ve Baş Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Boyun Çene Ve Baş Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

28.07.2021 - 05:06 | Son Güncellenme:

Çene, boyun ve baş ağrıları günümüzde sık sık karşılaşılan bir durumdur. Bu ağrıların pek çok nedeni bulunmaktadır. Sizin için çene, boyun ve ağrılarının nedenini ve nasıl geçebileceğini derledik.

Boyun Çene Ve Baş Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer

Yaygın olarak görülmekte olan sağlık sorunları içerisinde çene, boyun ve baş ağrıları yer almaktadır. Bu ağrıya neden olan çok sayıda faktör mevcut olduğundan dolayı tedavideki başarı düzeyi, teşhisin doğruluğuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Pek çok kişi, günlük hayatı olumsuz etkilememesi durumunda çene, boyun ve baş ağrılarını önemsememektedir ve doktora gitme ihtiyacı hissetmemektedir. Ancak özellikle şiddetli biçimde seyreden ve birkaç gün içinde kendi kendine geçmeyen çene, boyun ve baş ağrıları, önemli nitelikteki bir hastalığın habercisi olabilmektedir. Bu sebeple çenede zaman içerisinde hafiflemeyen ya da iyileşmeyen ağrıların söz konusu olması halinde mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekmektedir ve gerekli olan muayeneleri yaptırmak önem arz etmektedir.

Boyun Çene ve Baş Ağrısı Neden Olur?

Çiğneme kasları ile alakalı ağrılar, diş sıkma ya da gıcırdatma esnasında bu kasların normalden çok daha fazla çalışmasından kaynaklanmaktadır. Bu durum aynı zamanda baş ile boyun ağrısına da sebep olabilmektedir. Çene eklemi ile alakalı ağrılar ise, çene eklemi içerisindeki sert ve yumuşak olan dokuların değişikliğinden kaynaklanmaktadır. Çene ile başlayan ağrılar genellikle boyuna ve başa da vurmaktadır. Bu ağrıların sebebi genellikle çene kaynaklıdır ancak esas altta yatan sebebinin öğrenilmesi için doktora başvurmak gerekmektedir.

Boyun Çene ve Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Mevcut ağrının enfeksiyon hastalığına bağlı şekilde ortaya çıktığı tespit edilir ise antibiyotik ya da antiviral içerikli olan ilaç tedavisi uygulanabilmektedir. Ağrı kesici ilaçlar bölgelerdeki ağrının hafiflemesine yardımcı olmaktadır.

Yazarlar