Sağlık Çam Ağacının İnsan Sağlığına Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir?

Çam Ağacının İnsan Sağlığına Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir?

09.12.2020 - 12:59 | Son Güncellenme:

Ülkemizde en çok rastlanan ağaçlardan birisi de çam olmaktadır. Bu ağaçlara ormanlarda, sokaklarda hatta site bahçelerinde o kadar çok rastlarız ki artık bizim için görülmez olurlar. Yılın 12 ayı yemyeşil kalabilen ve çok fazla çeşidi bulunana bu ağacın insanların sağlıkları üzerine birbirinden farklı yararları olduğunu biliyor muyuz? Kokusuyla bile insanlara enerji veren çam ağaçlarının faydalarına ve özelliklerini derledik.

Çam Ağacının İnsan Sağlığına Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir

Çam ağaçlarının insanlara mutluluk verdiği çok eski çağlardan bu yana bilinen bir gerçektir.

Çam Ağacının İnsan Sağlığına Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

Çam ağacından yayılan kokuları insanlar genellikle sevse de çok az insan bu kokunun astım ataklarını tetiklediğini bilmektedir. Diğer bir yandan çam ağacı astımın tedavisinde kullanılan yardımcı unsurlardan birisi olmaktadır. Çam ağacının dağıttığı şifalara gelecek olursak şunları sıralayabiliriz;

Haberin Devamı

Çam sakızı yaraların üzerine uygulandığında yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmelerine yardımcı olmaktadır.

Eğer çam ağacının kabuğu sirke ile kaynatılıp gargara yapılırsa o zaman diş ağrılarını hafifletir,

Çam yaprakları kaynatılarak ve daha sonrasında bal ile karıştırılarak düzenli bir şekilde tüketilirse gastrit hastalığına iyi gelmektedir.

Çam ağacının kabuklarının kaynatılıp bal ile tatlandırarak içilmesi ise en iyi balgam söktürücülerden birisi olarak karşımıza çıkar.

Çam terebentin yağı ile zeytinyağı karıştırılarak saç diplerine sürülmesi ve bütün gece bu şekilde beklenmesi saçların daha çok çıkmasına ve saç bakımına yardımcı olmaktadır.

Astım hastalığının tedavisini desteklemek için çam yaprakları ile sinir otunun birlikte kaynatılması ve daha sonrasın bal ile tatlandırılarak içilmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Ses kısıklığı için ise çamın taze fidanlarının kaynatılıp bal ile içilmesi veya gargara yapılması gerekmektedir.

Çam yaprakları ve biberiyenin birlikte kaynatılıp bal ile içilmesi ise idrar söktürücü görevi üstlenmektedir.

Çam yapraklarının kaynatılarak bal ile birlikte aç karnına ılık bir şekilde tüketilmesi zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

Çamın yaprakları ve kabukları birlikte kaynatılıp bal ile içilirse karaciğerde olan ağrıların hafifletilmesi sağlanır,

Çay yapraklarından yapılan çayın bir diğer faydası ise böbreklerde oluşan iltihabın giderilmesini sağlamasıdır.

Veremli hastalar için çam havası önerilmektedir.

Çam filizlerinin taze yapraklarından yapılan çay kanın temizlenmesini sağlamaktadır.

Çam filizlerinden yapılan çayın bir diğer faydası ise müzmin öksürüğü gidermesi olmaktadır.

Çam yapraklarının çayı ayrıca böbrek kumlarının dökülmesini de önlemektedir.

Çam kabuklarının öğütülerek yaranın üzerine serpilmesi ile de yaraların daha hızlı iyileşmesi sağlanmaktadır.

Çamın bir diğer faydası ise doğumun daha kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlamasıdır.

 

 

Yazarlar