SağlıkÇam Balının Faydaları Nelerdir? Şifa Dolu Çam Balı Nasıl Tüketilmeli?

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Şifa Dolu Çam Balı Nasıl Tüketilmeli?

16.12.2020 - 14:17 | Son Güncellenme:

Bal en lezzetli gıdalardan birisidir. Pek çok özelliği olan balın birçok türü bulunmaktadır. Balın türlerinden bir tanesi de çam balıdır. Çam balı ülkemizde yetişen adeta bir şifa deposu olarak bilinen bir bal türüdür. Çam balının faydaları saymakla bitmemektedir. Çam balı ile ilgili yoğun araştırma yapılmaktadır. Peki, çam balının faydaları nelerdir? Şifa dolu çam balı nasıl tüketilmelidir? Çam balı hangi hastalıklara iyi gelir? İşte çam balı ile ilgili bütün detaylar.

Çam Balının Faydaları Nelerdir Şifa Dolu Çam Balı Nasıl Tüketilmeli

Çam balı ülkemizde en çok tüketilen bal türlerinden birisidir. Özellikle doğu illerinde çam balı yetişmektedir. 

Haberin Devamı

Çam Balının Faydaları Nelerdir?

1) Yorgunluğa İyi Gelir

Özellikle yorgunluk toplumda pek çok kişinin muzdarip olduğu bir durumdur. Gün boyunda yoğun tempo sonucu ya da kronik yorgunluğa bağlı olarak bitkinlik gelişmektedir. Çam balı da yorgunluğa oldukça iyi gelen bir doğal gıdadır. Bundan dolayı çam balı yorgunluğa karşı günde 2 kaşık olmak üzere tüketilebilir. Düzenli olarak çam balı tüketildiği durumlarda yorgunluk ve bitkinlik gibi şikayetlerinizin ortadan kalktığını göreceksiniz.

2) Yüksek Tansiyonu Düşürür

Çam balı yüksek tansiyon problemi olan kişilere de tavsiye edilir. Yüksek tansiyon şikayetiniz varsa günde 1 kaşık çam balı tüketebilirsiniz. Ya da kahvaltılarınız da çam balı tüketerek yüksek tansiyonu düşürmeniz mümkündür. Çam balı içermiş olduğu besin değerleri ile oldukça zengin bir gıdadır. Bu şekilde yüksek tansiyonunuzu düşürmeniz mümkündür. 

Haberin Devamı

3) Öksürüğü Keser

Çam balının bilinen en önemli faydası öksürüğü kesmesidir. Öksürüğü kesen çam balı daha iyi hissetmenizi sağlar. Ayrıca öksürüğe bağlı olarak boğazda oluşan iltihabı da yine çam balı ile doğal bir şekilde tedai edebilirsiniz. Çam balı en faydalı bal türlerinden birisidir. Öksürük belirtilerini ortadan kaldıran çam balı bronşları rahatlatmaktadır.

4) Hazımsızlığa İyi Gelir

Çam balı kolayca sindirilebilen bir gıdadır. Bundan dolayı her yemekten sonra hazımsızlık ve şişkinlik problemi yaşayan kişiler için çam balı tavsiye edilmektedir. Çam balı hazımsızlığı önemli ölçüde giderir. Kişinin daha iyi hissetmesini sağlayan çam balı pek çok insan tarafından tavsiye edilmektedir. Çam balı ayrıca mide asidini de düzenler. Böylece hazımsızlığa neden olabilecek faktörleri ortadan kaldırır.

Şifa Dolu Çam Balı Nasıl Tüketilmeli?

Çam balı besin değerleri itibari ile tam anlamıyla bir şifa deposudur. Bundan dolayı çam balının tüketimi de son derecede önemlidir. Çam balını direkt olarak tüketebildiğiniz gibi, süte karıştırarak da tüketmeniz doğru olacaktır. Ayrıca tereyağı ile de tüketebilirsiniz.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
KEŞFETYENİ
Oğlu resmen gençliği! Benzerliği görenler 'yok artık' dedi
Oğlu resmen gençliği! Benzerliği görenler 'yok artık' dedi

Cadde | 14.06.2025 - 10:32

"Çılgın Bediş" dizisinde canlandırdığı Oktay karakteriyle hafızalara kazınan Cenk Torun’un oğlu liseden mezun oldu.

Yazarlar