Evcil Hayvan Cam Kedi Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Cam Kedi Balığı Nedir? Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

22.09.2021 - 03:40 | Son Güncellenme:

Akvaryumlar bulundukları ortamın havasını değiştiren insanlara huzur veren bir dekorasyon öğesi olmaktadır. Akvaryum balıklarının çeşitleri hayli fazla olmakla birlikte İnsanlar genellikle herkes tarafından tercih edilen türleri beslemeye özen göstermektedir. Akvaryum balığı olan cam kedi balığı da fazla popüler olmayan bir balık çeşidi olmaktadır. Peki, cam kedi balığı nedir? Nerelerde yaşar ve kısaca özellikleri nelerdir? İşte, cam kedi balığı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli hususlar.

Cam Kedi Balığı Nedir Nerelerde Yaşar Ve Kısaca Özellikleri Nelerdir

Cam kedi balığının bir diğer ismi hayalet kedi balığı olmaktadır. Cam kedi balığına bu ismin verilmesinin en büyük nedeni şeffaf bir görünüme sahip olmalarıdır.

Cam Kedi Balığı Nedir?

Cam kedi balığı sürü halinde beslenen yakından bakıldığında omurga yapısı dahi görülebilen şeffaflıkta bir balık türü olmaktadır. Bu balığın birden fazla olacak şekilde beslenmesi tavsiye edilmektedir. Aksi taktirde yalnız kaldıklarında saklandıkları yerlerde ölebilmektedirler. Bu balıklar için geniş akvaryumların tercih edilmesi gerekmektedir. Akvaryumun suyunun kalitesi de bu balıkların sağlıklı bir şekilde yaşamaları için oldukça önemli olmaktadır.

Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?

Cam kedi balıklarının ana vatanı Güneydoğu Asya olmaktadır. Küçük canlı besinlerle ve pul yemlerle beslenmeyi tercih etmektedirler. Saldırgan bir balık olmayan cam kedi balıkları yavru balıkları yiyebilmektedir. Parlak ışıktan rahatsız olan bu balıklar karanlık ortamlarda daha rahat hareket etmektedirler. Hassas bir balık olan cam kedi balıkları her yemi beğenerek yememektedir. Donmuş olan kan kurtlarını da yiyebilmektedir. Donmuş yemler çözündürüldükten sonra cam kedi balıklarına verilmelidir.

Yazarlar