Kilo Verirken İyi Hissetmek

Kilo verme süreci sana kendini nasıl hissettiriyor?

Bugüne kadar benim en çok duyduğum cevaplar:
- “Kilo verirken mutsuz oluyorum”
- “Bu konuda çok başarısızım”
- "Kendimi kısıtlanmış gibi hissediyorum"

Bugüne kadar birçoğunuz bu konu ile ilgili negatif hissettiniz. Belki de artık iyi hissetmeye odaklanmalısınızdır. Albert Einstein’ın dediği gibi “Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek deliliktir.”

Mutlu olarak ve iyi hissederek yaptığımız işlerde daha başarılı oluruz. Hayatınızdan kendi örneklerinize bakın. Kalabalıklara hitap etmekten çok keyif alıyorsanız eğer, dönem sonu toplantısı için sunuma hazırlanırken de yaparken de kendinizi ne kadar da keyifli hissettiğinizi hatırlayın. İyi hissetmek hedefine ulaşmanda en büyük yardımcındır. Kilo verme yolculuğunu da zevkli bir sürece dönüştürmeyi denesen nasıl olurdu?

Haberin Devamı

Bu süreçte iyi hissetmek için aşağıdaki 3 öneriye önem verin.

Başarını kutla

Kilo konusunda kendine gerçekçi ve kısa dönemli hedefler koyarak başla. Koyduğun her küçük hedefi başardıkça, bunun için kendini kutla. Kendine yemek dışında bir ödül verebilirsin. Mesela bir arkadaşınla sinemaya ya da konsere git, en sevdiğin yazarın yeni kitabını al. Kendine hediye ver. Başkaları başarılı olduğunda onları kutluyoruz, tebrik için arıyoruz. Bu davranışımız karşımızdakine nasıl hissettiriyor? “Harika” değil mi? Mutlu oluyor. O zaman sıra bu mutluluğu kendimize vermekte. Küçük başarıların için kendini takdir et. Bu mutluluğu çoğalt.

İstikrar için günlük takip listeni oluştur

Kilo verme sürecinde seni destekleyecek bir sağlıklı yaşam listen mutlaka olmalı. Bu süreçte planlı olmak işleri kolaylaştıracaktır. Takip listende gün içinde nelere dikkat etmen, neler yapman gerektiği yazmalı. Unuttuğun şeyleri sana hatırlatmalı. Bu nedenle çantanda, ofisinde, odanda her yerde bir kopyası olmalı. Yaptıkça üzerine işaret koyduğun bu liste seni motive edecektir. Ne kadar ilerlediğini ve ne kadar başardığını görmek seni mutlu edecektir. Her an yaptığın ufak ya da büyük seçimler senin ilerlemeni sağlıyor. Bunu gör, fark et. “İlerliyorsun”

Haberin Devamı

Kararlı ol

Kararlılık bu sürecin en önemli parçasıdır. Örnek olarak haftanın 3 günü spor salonuna gideceksen, o günleri hafta başında belirlemiş olmalısın. Egzersiz için salı, perşembe, cumartesi günlerini seçtiysen, bunu günlük takip dosyana yazmalısın. Spor yapacağın gün ve saatlerin sabit olmalıdır. Programını her hafta yenileyebilirsin. Ancak kararlı ol. Günlük hayatını bu plana göre ayarlamalısın. Bu çok önemli. Yoksa arkadaşlarından gelen her dışarı çıkma teklifinde ya da başka bir organizasyon davetinde sporunu iptal edersin. Sonra bir bakmışsın ki o hafta spora bir kez gitmişsin ya da hiç gitmemişsindir. Bu durum hem kilo vermeni etkileyecek hem de kendini suçlu hissetmene yol açacaktır. Kendini sonrasında mutsuz hissetmek yerine, şimdi kararlı ol ve planlarını uygula. Kararlı davranışlar sergilemek sana kendini çok daha iyi hissettirecektir.

Ceyda Bahşi Bilgiç

Yaşam Koçu / Pilates Eğitmeni

https://www.instagram.com/ceydabilgic_yasamkocu/

Haberin Devamı