Sağlıklı Beslenme Çiğ Ceviz İçi Yemenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çiğ Ceviz İçi Yemenin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

28.07.2021 - 01:13 | Son Güncellenme:

Ceviz, besin değerleri bakımından içinde bulunan vitaminler, lifler ve mineraller ile sağlıklı yağlar içerdiği için son zamanlarda çok besleyici bir besin olarak biliniyor. Ceviz, lezzetli tadı ile de en çok tercih edilen yağlı tohumlar grubunda yer alıyor. Çiğ ceviz içi yemek neye iyi gelir sizler için derledik.

Çiğ Ceviz İçi Yemenin Faydaları Nelerdir Neye İyi Gelir


Kuru yemiş sınıfında yer alan cevizin vücut üzerinde pek çok olumlu etkisi vardır. Düzenli olarak tüketildiği zaman bağışlık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor. Ceviz, cilde parlaklık veriyor ve kırışıklık oluşumunu da önemli ölçüde engelliyor.

Çiğ Ceviz İçi Yemenin Faydaları Nelerdir?

Haberin Devamı

Magnezyum, bakır, çinko, fosfor, demir gibi pek çok vitamini içeren ceviz, folik asit, iyi yağlar, demir ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda oldukça faydalı bir gıdadır.

Çocuklarda zeka gelişimini ve büyümeyi hızlandırır.

Meme ve prostat kanseri riskini önemli ölçüde azaltır.

Ceviz glütensiz diyetler için de oldukça uygundur. Veganlara ve vejeteryanlar bol miktarda besin ve vitamin desteği sağlar.

Çiğ Ceviz Yemek Neye İyi Gelir?

Çiğ ceviz yemek, bağırsak ve mide sorunlarının çözümüne yardımcı olur. Aynı zamanda mukoza zarının iltihaplanmasını önleyecek tanen ve yüksek acı içeriğine sahiptir. Ceviz yapraklarından elde edilen çay ise, çok iyi bir idrar söktürücüdür. Aynı zamanda aşırı terleme, cilt sorunları ve uçuk konusunda destekleyici tedavi olarak da kullanılır. Ceviz yaprakları, adet düzensizliğinin giderilmesinde de oldukça etkilidir.

 

 

Yazarlar