Püf Noktası Çöp kovası artık evinize kötü koku yaymayacak! Çöp kovasında koku oluşumuna son veriyor

Çöp kovası artık evinize kötü koku yaymayacak! Çöp kovasında koku oluşumuna son veriyor

02.12.2023 - 15:31 | Son Güncellenme:

Evimizin belki de en önemli kahramanlarından birisi de çöp kovası. Olmazsa olmaz bir parça olan çöp kovası, zamanla kötü kokuların yayılmasına neden olabilir. Ancak merak etmeyin, size birkaç pratik öneriyle çöp kovasındaki kötü koku sorununa veda etmenin yollarını anlatacağım. İşte çöp kovasının kötü koku oluşmasını engelleme yöntemleri…

Çöp kovası artık evinize kötü koku yaymayacak Çöp kovasında koku oluşumuna son veriyor

Çöp kovası evimizin olmazsa olmazı eşyaları arasında. Evimizdeki pisliklerin toplandığı çöp kovasında zamanla kötü koku oluşabiliyor. Özellikle mutfağınızdaysa çöp kovası gelen misafirlerden utanmanıza bile neden olabilir. Ancak çöp kovasındaki kötü kokuları artık solumanıza gere yok. O kadar çok yöntem var ki artık çöp kovalarınız mis gibi kokacak.

Haberin Devamı

Kahve sevenler için harika bir haber

Çöp kovasının dibine bir miktar kahve telvesi eklemek, kötü kokuları absorbe eder ve hoş bir kahve kokusu bırakır. Eğer kahve telvesi yoksa, kahve filtresi içerisinde kuru kahve de kullanabilirsiniz.

Limon kabuğu veya nane yağı ekleyin

Çöp kovasının içine birkaç tane limon kabuğu veya taze nane yaprağı eklemek, doğal bir şekilde ferah bir koku sağlar. Ayrıca limon veya nane yağı da kullanabilirsiniz. Bu yöntem hem çöp kovasının kokusunu örtmez, hem de hoş bir ferahlık katar.

Çöp kovası artık evinize kötü koku yaymayacak Çöp kovasında koku oluşumuna son veriyor

Düzenli olarak temizlemek, kötü kokuların oluşumunu engeller. Bir miktar sirke ve su karışımıyla çöp kovasını silerek bakteri ve mikropları öldürebilir, böylece kötü kokuların önüne geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir pamuk pedine damlatacağınız esansiyel yağları çöp kovasının içine yerleştirerek, hoş bir koku elde edebilirsiniz. Lavanta, portakal veya çay ağacı yağı gibi sevdiğiniz bir kokuyu tercih edebilirsiniz.

Yazarlar