Dermatoloji Uzmanı Dr. Ersin Aydın

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ersin Aydın

drersinaydin@gmail.com

Tüm Yazıları

Burun estetiği uygulamaları dünyada en çok yapılan estetik işlemler arasında her zaman ilk üç sırada yer alıyor. Durum böyle olunca dolgu ile burun estetiği uygulamasının bu kadar popüler olması da şaşırtıcı değil. Öncelikle ameliyatsız burun estetiği dediğimiz uygulama sonuçları itibarıyla gerçekten çok önemli bir tedavidir. Ancak herkes için uygun bir uygulama olmadığını da belirtmek lazım. 

Dolgu ile burun şekillendirme nedir?

Burunda var olan şekil bozukluklarının dolgu ile estetik olarak tedavi edilme işlemidir. Çeşitli nedenlerle ameliyatı tercih etmeyen kişilerde, dolgu ile burnun pratik biçimde estetik olarak şekillendirilmesidir. Kişinin anatomik yapısına ve problemine yönelik olarak yapılan dolgu uygulamaları ile başarılı sonuçlar elde etmek mümkündür. Özellikle profilden bakıldığında çok daha estetik bir görünüm elde edilir. Dolgu ile burun şekillendirme ile burnun karşıdan görünümünde de düzelme sağlanır.

Haberin Devamı

Burun estetiğine ameliyatsız çözüm

Her kişinin burnunda farklı problemler olabilir. Burun kökünde yer alan basıklık, burun sırtında bulunan kemer ya da burun ucundaki düşüklük gibi problemler için çözüm olmaktadır. Ancak dolgu ile burun estetiği işleminin her problemi çözmediğini belirtmek gerekir. Yapılan muayene sonucu sadece dolgu ile çözülebilecek durumlarda uygulama yapılmaktadır. Bu sayede burundaki kemer görüntüsü hafifletilebilir, burun ucu yükseltilebilir ve daha estetik bir görünüm elde edilebilir. 

Ameliyatsız gelen güzellik: Dolgu ile burun şekillendirme

Burun dolgusu burunu büyütür mü?

Burun dolgusu burunu büyütmez. Buruna uygulanan dolgunun amacı hacim vermek ya da bir boşluğu doldurmak değildir. Yüzdeki anatomik alanları destekleyerek buruna ve aynı zamanda yüze estetik bir şekil vermek hedeflenir. 

Burun dolgusu ile başka tedaviler yapılabilir mi?

Burun dolgusu pek çok farklı tedavi ile kombine edilebilir. Örneğin yüzde ihtiyaç olması halinde dudak ya da elmacık bölgesine yapılacak dolgu ile başarılı bir sonuç elde edilebilir. Yine gerekli olması durumunda botoks da dolgu ile burun şekillendirme tedavisinde tamamlayıcı bir uygulama olabilir. Böylece bir bütünsellik içinde burnu ve yüzü şekillendirmiş oluruz.

Haberin Devamı

Burun ucu dolgu ile kaldırılabiliyor mu?

Bazı kişilerin burun ucu düşük olabilir. Bu gibi durumlarda, burun ve dudak arasına burun ucuna uyguladığımız kaldırma kapasitesi yüksek, sert kıvamlı olan bir dolgu ile burun ucunu kaldırabiliriz. Uygulama sonunda burun ucunu daha şekilli ve estetik bir görünüme kavuşur.

Ameliyatsız gelen güzellik: Dolgu ile burun şekillendirme

Dolgunun etkisi geçtikten sonra ilk haline mi döner?

Tam olarak öyle değil. Yıllar içerisinde, ikinci hatta üçüncü uygulamalardan sonra daha iyi bir görünüm elde edilebilir ve dolgunun kalıcılık süresi daha da artabilir.

İşlem ne kadar sürüyor?

Çok kısa süren bir işlemdir. Yaklaşık 5-10 dakika kadar süren bu uygulama gün ortasında yemek molasında bile yapılabilir. Uygulama yapılan kişilerin en çok hoşuna giden şey ise uygulamadan hemen sonra etkisinin ortaya çıkıyor olmasıdır.

Uygulamadan sonra günlük yaşantıya hemen dönülebilir mi?

Evet. Uygulamadan hemen sonra kişi günlük yaşantısına dönebiliyor. Maske takabiliyor. Ancak gözlük kullanıyorsa işlemden sonraki 10 gün gözlük takmamasını öneriyoruz.

Haberin Devamı

Dolgu ile burun estetiği tedavisine karar verirseniz dermatoloğunuza aşağıdaki bilgileri vermeyi unutmayın:

- Aldığınız ilaçlar.

- Aldığınız vitaminler ve mineraller. 

- Hamileyseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız. 

- Geçirdiğiniz tüm ameliyatlar ve kozmetik tedaviler.