Dermatoloji Uzmanı Dr. Ersin Aydın

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ersin Aydın

drersinaydin@gmail.com

Tüm Yazıları

Hepimiz zaman zaman öz bakımımıza ilişkin kararlar alıyoruz. Bu bazen evde bir rutine başlamak ya da bir dermatolog yardımıyla farklılıklar yaratacak ufak dokunuşlara karar vermek olabilir. Ancak bu tip kararları almak bazı kişiler için kolay değil. Özellikle yakın çevrelerinin tepkilerinden çekindiği için bu işlemlere mesafeli olan kişiler var.

Belirtmeliyim ki hepimiz olumlu yönde değişiklikleri hak ediyoruz. Bu tip dokunuşlar motivasyon kaynağı olarak kişiye iyi gelmektedir. Kısacası sonucunda bize kendimizi iyi hissettirecek olana karar vermek. Peki nasıl?

Haberin Devamı

Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin

Evet kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeliyiz. Yaşanmışlıklar, asimetriler ya da zamanla gelişen fiziksel farklılıklar… Bunların hepsi bizler için. Ancak bazı durumlarda doğallığımızı bozmadan bazı dokunuşlarla zamanı tersine çevirmek değil ama bir süreliğine durdurmak güzel olabilir.

Estetik psikolojiye iyi geliyor

Psikolojik araştırmalar, yapılan estetik tedavilerin kişilerin özgüvenleri üzerinde olumlu etkileri olduğu yönünde. Özellikle hayatın önemli kavşaklarında yaşanan zorlayıcı durumlarda bu tip müdahaleler iyi gelebiliyor. Evlilik bitimi, çocukların evden ayrılması, iş değişikliği gibi dönüm noktalarında yaşanan moral bozuklukları karşısında bu tip minik dokunuşlar enerji verebiliyor.

Estetik dokunuşlar ama nasıl

Kendinizin ilham kaynağı olun

İster iş hayatımızda ister dış görünüşümüzde potansiyelimizi değiştirmeyi seçtiğimizde, en iyi ilham kaynağı kendimiz olmalıdır. Hedef asla bir ünlü gibi görünmek veya yaşamakla ilgili olmamalıdır. 

Size özel estetik tedaviler

Estetik tedavi düşünen birçok insan minik değişiklik beklentileri içerisindedir. Beklentileri, cildi yenilemek veya kırışıklıkları daha az görünür kılmaktır. Bazı kişiler de yüzlerinde ince dokunuşlar yaptırmak isteyebilir. Biraz dudak dolgusu ya da yanak hacmini hafifçe belirginleştirmek gibi.  

Trendlerden uzak durun

Estetik tedaviler söz konusu olduğunda da trendlere bağlı kalmamalıyız. Önemli olan kendi güzelliğinizi geliştirmektir. Yani kendi doğallığınızın en iyi versiyonunu korumaktır. Temel olarak, estetik tedaviyi düşünürken, tedavi size göre şekillendirilmelidir. 

Haberin Devamı

Profesyonel uzmanlık isteyin

Her şeyden önce, estetik tedavileri düşünüyorsanız, nitelikli bir dermatoloğa başvurduğunuzdan emin olun.  Ancak deneyimli bir dermatolog, arzu ettiğiniz sonucu sağlamaya yardımcı olacak tedavi veya tedavileri önerebilir. Hangi tedaviyi istediğiniz konusunda net bir fikriniz olsa bile, uzmanları dinlemek her zaman iyi bir fikirdir. Belki de doktorunuz size daha uygun bir tedavi önerebilir.