Cadılar Bayramı Bizde Balkabağı Sezon Açılışı

Cadılar bayramı ile bizim aklımıza gelen balkabağıdır. Bizde Halloween balkabağı kadar rağbet görmez.

Balkabağı muzdan de zengin bir potasyum kaynağıdır. Potasyum vücudun su dengesini korumak için sodyumla birlite çalışır. Bu yüzden potasyum hipertansiyona karşı koruyucudur.

Potasyum kemik mineral yoğunluğunu arttıcı etki gösterir. Bu potasyum açısından zengin olan kabağın çok tüketilmesinin kemiklerdeki kalsiyumun muhafaza edilmesine yardımcı olmasıyla açıklanabilir.

Sporcularda idman sırasında potasyum azalımına bağlı kas krampları ve kardiyovasküler(kalp ve damar) düzensizlikler olabilir. Burada da balkabağı kaybedilen potasyumu yerine koymada birebirdir.

Haberin Devamı

Akciğer ve kolon kanseri rsikini azaltan çok iyi bir karotenoid kaynağıdır.

Güçlü bir antioksidandır.

İçeriğindeki A vitamini ile göz sağlığı ve görüş koruma açısından yüksek besleyicidir.

Bol lif içerir, 1 kasesinde 2,5 g lif ve dahasını alırsınız.

Potasyumu ile patates püresinin yerine geçebilecek sıradışı bir yiyecektir. Çok daha sağlıklı ve bence çok daha lezzetlidir.

Pekii balkabağı bu kadar mı? Tabiki çekirdeği ile daha da fazlasıdır. Kabak çekirdeği için günümüzde ; içeriğinde kabak çekirdeği özü bulunmayan herhangi bir vitamin takviyesi, özellikle prostat takviyesi yoktur diyebiliriz.

Kabak çekirdeği özellikle erkekler için çok önemli olan saç dökülmesi ve prostat sorununu engeller. Aynı zamanda içerdiği bitkisel sterollerin kolesterolü düşürmesinin yanı sıra sağlık açısından da birçok faydası vardır. Büyüme, üreme, yara iyileşmesi, en üst düzey beyin işlevselliği ve düzgün şeker, insülin ve kolesterol metabolizması için önemli bir besindir.

Mutlu balkabaklı kışlar...

Dyt.Buket YAVUZ

http://instagram.com/buketdiyety/