Mayıs'ın Mantarı Sadece Bir Sebze Değil !

Peki ne?

Bir şifa kaynağı, bu bilimsel açıdan da ispatlanmıştır. Ayrıca besleyici ögelerle o kadar yüklüdür ki sebze deyip geçmeyi hak etmiyor.

Nasıl Çalışırlar ?

Mantarlar organik maddelerin üzerinde beslenip gelişirler. Toksinleri emerek güvenli bir şekilde yok ederler. Bunu vücudumuzda da yapmalarına da yiyerek neden izin vermeyelim ki...

Faydaları saymaya kalkarsak;

İçeriğindeki kanser düşmanı Selenyum mineralinin sebzeler içinde en iyi kaynağıdır, bu sayede antioksidan etki oluşturur.

Enfeksiyonlara karşı direnç gelişimi, karaciğer korumasının artışı, kardiyovasküler faydalar gibi geniş çaplı koruyucu etkileri vardır. Ayrıca tümör gelişimini engellemeye de yardımcıdır.

Haberin Devamı

Radyasyon ve Kemoterapinin aşırı yorgunluk ve mide bulantısı gibi toksik etkilerine karşı koyar. Kemoterapinin etkinliğini arttırırken, aynı zamanda hayat kalitesini kemoterapi sürecinde yan etkilerini azaltarak arttırmaktadır.

Kolesterol düşürücü etkisi vardır.

Fiziksel ve duygusal strese de iyi gelmektedir.

Yorgunluğu giderir.

Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler, öğrenme yeteneğini arttırır.

Kemik gelişimi üzerine çok olumlu etkileri vardır. Büyüme çağındaki çocuklar ve kemik erimesi riski olan kadınların mutlaka tüketmesi gerekir.

Peki ya zayıflamaya;

Zayıflama üzerine de etkisi vardır tabi. Karnitinin yağ yıkımı özelliğini taklit ederek bazal metabolizma hızını yükseltici rol oynuyor. Yani bir zayıflama ilacının yaptığını genelde iddia ettiği fakat yapamadığı şey.

Ben ise mantarları bana hep şirinleri çağrıştırdığı için ayrıca severim. O zaman hadi bu hafta biraz şirinleyelim :)

Dyt.Buket YAVUZ

Ota Poliklinik