Tatilden Geriye Kilolar Mı Kaldı ?

Yaz aylarında zaten gevşeyen yaylara ramazan tuz biber olurken, ardından gelen bayram ve tatiller daha da gevşetti. Yani ramazanla birlikte ipin ucu iyice kaçtı, tatiller de olunca bir toparlanamadık gitti.Fazlasıyla dinlenerek, aktiviteleri de yemek yemeyi seven bir toplum olarak hep yemek etrafında yaparak bir hayli kilolar aldık.Ama tatil gibi kısa süreçlerde hızlı aldığınız kilolar aynı hızla hemen verilebilir.Bu nokta çok önemlidir. Kilo kontrolü dediğimiz olay, 2-4 kg fazla mı gördük tartıda hemen ipin ucunu elimize almalıyız. 2-4 kg'dan ne olacak diyip savsaklarsak, bu süreç en iyi ihtimalle uzadıkça uzar, kötü ihtimalle ise üzerine ekstra kilolar eklenir. O yüzden tatil dönüşü artık ipleri elimize alıyoruz, beklemek yok, hemen!

Haberin Devamı

Öncelikle tatildeki o rahat beslenme alışkanlığını artık geride bırakarak normale çevirmek şart. Özellikle tatilde abartılan öğün kahvaltı olur, iş hayatında özenilmediğinden midir yoksa tatilde rahat uzun uyku sonrası acıkılmasından mıdır ailece yapılan geniş kahvaltılara tatilde çok yer verilir. Tatil sonrası bu kahvaltıları küçültmek, öğle akşam çok sık tercih edilen et grubunu da artık sebzeyle dengelemek gerekir. O çok sevdiğimiz rengarenk bol tükettiğimiz yaz meyvelerinin de porsiyonlarını azaltmak gerekir. Beslenmemiz tatil dönüşü daha çok sebze ve meyve ağırlıklı olsun...Öğle ve akşam tatilde ihmal ettiğimiz sebzeleri bu dönemde tüketelim, az zeytinyağlı bir sebze yemeği yanına yoğurt veya cacık, bol salata ile güzel bir öğün olucaktır.

Sıcak havalarda yanıp da saldırdığımız limonata ve dondurmalara da ara verme vaktidir. O çok hafif gelen serinleten tadlarının ardında barınan enerji değerleri var, özellikle porsiyon miktarı da kaçtıysa kaçınılmaz olarak getirdiği kiloları...Kısa bir süre için onlardan alacağımız enerjileri de önemseyerek kilomuza dönme sürecimizi hızlandırmalıyız.

Tatil kimine göre az hareket bol uyku demek olsa da, bana göre tatil gezmek tozmak bolca hareket etmek demek. Hareketsiz geçen bir tatil daha fazla kilo aldırır, eğer hareketli geçerse daha az kilo ile belki de hiç kilo almadan tatili kapatabilirsiniz. Hareketsiz bir tatilin ardından alınan kiloları vermek için de hareket şart...Tatil dönüşü özellikle bu güzel havalarda akşamüstleri yapacağınız yürüyüşler hızla alınan kiloları hızla vermenize yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Tatil dönüşü bununla uğraşmak istemiyorsanız daha güzel bir yöntem daha var ama daha zor. O da şöyle tatil öncesi kilonuzu 2-3 kilo aşağıya çekip tatilde rahat takılıp eski kilonuzla tatili bitiriyorsunuz. Bu şekilde tatilde aldığınız kilolar sizi rahatsız etmemiş oluyor, daha rahat bir tatil yapıyorsunuz. Ayrıca formda bir tatil geçirmiş oluyorsunuz.

Sağlıklı formda günler...

Dyt.Buket YAVUZ

http://instagram.com/buketdiyety/