Yaşam En pahalı malikâne

En pahalı malikâne

28.03.2009 - 01:18 | Son Güncellenme:

Sahibinin gökdelene taşınacağı için satmaya karar verdiği malikânede akla gelebilecek her hizmet için bir oda var; hediye paketleme salonu, gümüş saklama salonu...

En pahalı malikâne

2006’DA hayatını kaybeden Hollywood yapımcısı Aaron Spelling’in Los Angeles’taki malikânesi 150 milyon dolara (250 milyon TL) satışa çıkarılarak, ABD’de satıştaki en pahalı ev unvanını aldı. “Charlie’nin Melekleri”, “Hanedan”, “Evimiz Hollywood”da gibi dizilerin yapımcısı olan Spelling’in eşi Candy Spelling, bir gökdelende yaşamaya başlayacağını, bu yüzden malikâneyi satmaya karar verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

5 BİN 250 metrekarelik evin 100’ün üzerinde odası olduğu belirtiliyor. Malikânede bir bowling salonu, şarap mahzeni, şarap tadım salonu, hediye paketleme salonu, gümüş saklama salonu, porselen salonu gibi çok sayıda farklı amaca hizmet eden odalar bulunuyor. Evin bahçesinde ise tenis kortları, çeşmeler, yüzme havuzları, bir şelale ve 100 araçlık bir otopark bulunuyor. 

‘Fare’ adası için açık artırma

PORTEKİZ’İN başkenti Lizbon’daki Tage Nehri üzerinde yer alan küçük bir adanın 5 hektarlık bölümü, internetten 1 euro açılış fiyatıyla satışa çıkarılıyor. Portekizli müzayede evi Opportunity tarafından düzenlenecek açık artırmanın, 1 euro fiyatla bugün başlayacağı belirtilirken, Rato (fare) Adası’nın güzel bir Lizbon manzarasına sahip olduğu kaydedildi. Adanın satışa çıkarılan 5 hektarlık bölümünün, emlakçı İsmail Duarte’nin özel mülkü olduğu belirtildi. Adanın geri kalanının da devlet malı olduğu kaydedildi. Satışa çıkarılan bölümünün 500 bin ile 1 milyon euro arasında alıcı bulması bekleniyor.
  LİZBON AA


Yazarlar