Sağlık Epilepsi Hastalarının Davranışları Ve Karakter Özellikleri Nelerdir? Epilepsi Hastaları Nasıl Davranır?

Epilepsi Hastalarının Davranışları Ve Karakter Özellikleri Nelerdir? Epilepsi Hastaları Nasıl Davranır?

25.02.2021 - 13:38 | Son Güncellenme:

Dünyamızda görülen sağlık vakalarından biri olarak bilinen epilepsi, hastada baygınlık, titreme, ağızdan köpük gelmesi gibi sorunları gün yüzüne çıkarıyor. Epilepsi hastalığının neden ortaya çıktığı kadar tedavi süreçlerinin de nasıl olduğu bilinmelidir. Bu hastalığa yakalanan kişilerde ise anormal diyebileceğimiz bazı davranışlar görülmeye başlanır. Kimi hastalarda ise koku bozuklukları yahut anormal duyum bozuklukları görülebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar...

Epilepsi Hastalarının Davranışları Ve Karakter Özellikleri Nelerdir Epilepsi Hastaları Nasıl Davranır

Epilepsi, çocuk ve yetişkinlerde görülen sağlık sorunlarından biridir. Ne yazık ki bu hastalığa yakalanıldığı zaman hayatı istediği gibi gitmemeye başlayacaktır. Çocuklarda görülen epilepsi, çevrede ki arkadaşları tarafından alay konusu haline gelebilir. Epilepsi hastaları sadece fiziksel sorunlarla karşı karşıya kalmamakta ve psikolojik olarak kendini kötü hissetmektedir.

Epilepsi Hastalığı Nedenleri Nedir?

Epilepsi hastalığının tetiklenmesinin en önemli nedenlerinden biri, beyin bölgesinde oluşan iltihaplanmalardan kaynaklıdır. Beyinde meydana gelen anormal değişimler, kişinin davranışlarına yansımaya başlayacaktır. Epilepsi hastalarının davranışları değişmeye başlar hale gelecektir. Normal bir insanın davranışlarından farklı gibi davranmaya başlayacaklardır. Bu durum hayatını ne yazık ki büyük ölçüde olumsuz şekilde etkilemeye neden olacaktır.

Epilepsi ayrıca trafik kazası sonucunda görülen bir hastalık olabiliyor. Beynin zedelenmesinden kaynaklı olarak epilepsi hastalığı tetiklenmeye başlanıyor. Travma, beyin zedelenmesi ve yüksek ateş epilepsinin en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Ateşli havale geçirmek, epilepsi hastalığına neden olacak bazı sorunlardan biridir.

Epilepsi Nöbetleri Geçirmek

Epilepsi nöbetlerinin geçiriliyor olmasında, pek çok mekanizmadan kaynaklı olabilir. Sinirlerin dinlenmesinden uyarılmasına kadar pek çok faktör, bu nöbetlerin geçirilmesine sebebiyet verebiliyor. Çok fazla şekilde sinirleniyor olmak, epilepsi nöbetlerin başlanmasına zemin hazırlayabilir. Bu sebepten epilepsi hastaların yaşamlarını sakin bir şekilde sürdürmeleri gerekecektir. Epilepsi belirtileri arasında;

Haberin Devamı

● Mide bulantısının olması
● Yüksek ateşin başlaması
● Görmeye dayalı bazı anormal durumların yaşanması
● Sersemlik hali
● Ayak ve ellerde meydana gelen titremeler
● Vücudunuzu yokmuş gibi hissetmeye başlamanız
● Ayak, bacak ve baş ağrıların olması

Epilepsi Hastalarda Nasıl Davranışlar Yaratır?

Epilepsi hem çocuk hem de yetişkinlerde görülmesi muhtemel hastalıklardan biridir. Bu hastalığa yakalanan kişilerde en sık şekilde görülen davranış bozuklukları arasında titreme gelmektedir. Hastalık başladığı zaman vücutta istemsiz bir şekilde titremeler görülür. Ayrıca sabit bir noktaya doğru kitlenme olur ve boş bakışlar meydana gelir.

Epilepsi hastalarında ki bu tür davranış bozukluklarında anormal durum, korkutucu bir hal almasına neden olabiliyor. El, kol ve bacaklarını anormal şekilde kullanmaya başlıyor. Hiçbir amaca hitap etmeyen anlamsız hal ve hareketler sergilemeye başlar. Kahkaha, sürekli kelimeleri tekrar etme ve çığlık atmaya başlayabilir.

Yazarlar