Sonbahar geçişlerinde nasıl kombin yapılır?

Sonbahar mevsiminin kısmen serin ve kısmen de yazdan kalma sıcaklığına alışmaya çalışıyoruz. Tam da bu mevsimde yaz ve kış mevsimlerine oranla, üzerinize giyecek bir şey bulamıyor olabilirsiniz. Yaza göre kalın hissettiren ve henüz tam olarak başlamamış olan kış mevsimine göre de ince kalan kıyafetlerle ne yapacağınızı bilmiyorsunuz belki de... Tam da bu yüzden konuyu biraz daha kolay ve pratik hale getirmek için, rehber niteliğinde bir yazı hazırladım. Sonbahar mevsiminde ne giyilir? Geçiş mevsiminde nasıl kombin yapılır?

Haberin Devamı

Sarı ve toprak renklerinin tüm tonlarını içinde barındıran sonbahar mevsimi, hüznün ve romantizmin en güzel zamanı olarak bilinir. Bu mevsimin olmazsa olmazları, trikolar, yumoş pelüş kumaşlar ve havadar yünlü materyaller… Bu malzemelerle tasarlanmış ürünleri gardırobunuza ekleyerek işe başlayabilirsiniz.

Sonbahar geçişlerinde nasıl kombin yapılır

Trikolara önemle vurgu yapıyorum. Çünkü, geçmişten günümüze moda sahnesinden hiçbir zaman inmeyen trikolar, üst gruptaki kazak, bluz, hırka, süveter gibi parçaların yanı sıra artık pantolon, etek ve elbise olarak daha fazla rağbet görüyor. İnce dokulu trikoları, geçiş mevsimlerinde rahatlıkla stilinize dahil edebilirsiniz. Hafif ve yumuşak dokulu trikolarda, toprak ve nötral renk seçimleri yaparak daha minimal ve şık bir tarz oluşturabilirsiniz. Üstelik trikolar, sadece günlük yaşamdaki kıyafet tercihlerinizi değil birçok farklı ortamda stilinizi tamamlayacak zarif tasarımlardan oluşuyor. Siz de bu stili, ince detaylarla daha da çekici hale getirebilirsiniz. Bakır, gümüş ve altın gibi madeni aksesuarlarla nötral tonlardaki trikoları tamamlayabilirsiniz.

Sonbahar geçişlerinde nasıl kombin yapılır

Kat kat giyinmek geçiş mevsimlerinin belki de en önemli kurtarıcı tüyosu diyebilirim. Tek parça ile günün sonunda vücut sıcaklığını ideal seviyede tutmak zor olabilir. Bu nedenle, içeriden dışarı doğru ve inceden kalın parçalara doğru katmanlayarak size konforlu ve şık bir görünüm yaratacak seçimler yapabilirsiniz. Basic t-shirt, gömlek, mont ya da gömlek, hırka ve ince palto gibi farklı ürünleri katmanlama yöntemiyle kombin yapabilirsiniz. Bu şekilde, kendinizi ortamın sıcaklık hissine göre daha rahat hissedecek biçimde giyinebilirsiniz. Katmanlı giyim, hem geçiş mevsimlerinde işlevsel bir yöntemdir hem de moda zevkinizi daha rahat biçimde ortaya koyabileceğiniz gerçek bir moda algısına sahip olduğunuzu gösteren çarpıcı bir stildir. Tek parça ile şık olmak kadar, birden fazla parçayı bir araya getirerek uyumu yakalamak ve şık olmak da bir o kadar zor ve estetiktir.

Haberin Devamı

Sonbahar geçişlerinde nasıl kombin yapılır

Sonbahar mevsimi için gardırop düzenlerken renk seçimi de son derece önemlidir. Mevsimin iklimsel koşulları da dikkate alındığında, daha sıcak renklerin seçilmesi avantaj sağlar. Elbette cilt renginiz, saç renginiz gibi diğer etmenlerin de dikkate alınması gerekir. Yine de ana parçaların yumuşak ve doğal renklerle oluşturulması, hem kombin yapmanızı hem de serin bir mevsimde daha natürel bir görünüm elde etmenizi kolaylaştırır.

Sonbahar geçişlerinde nasıl kombin yapılır

Dış giyimde tercihiniz trençkotlardan yana olsun… Geçiş mevsimlerinde asla vazgeçilmemesi gereken tasarımların başında trençkotlar geliyor. Gardırobunuzda camel, bej ya da kiremit gibi sıcak renklerle tasarlanmış en az bir tane trençkot olmasını tavsiye ediyorum. Trençkotları, mini elbise, etek, pantolon ve hatta yarı sportif parçalarla bile kombin yapabilir, bu ürünle her türlü stilinizi güçlendirebilirsiniz. Trençkotların kendine has havalı ve gizemli duruşu, size çabasız bir şıklığın da yolunu açacaktır.

Haberin Devamı

Ayakkabı seçimini süet botlar, deri ayakkabılar ve olmazsa olmaz sneaker modellerden yapabilirsiniz. Hafif, şık ve kullanışlı ayakkabılarda en çok dikkat etmeniz gereken özelliklerden biri de geçiş mevsimlerindeki yağışlara karşı su geçirmez olması… Mümkün olduğunca, ayakkabıların su geçirmezlik özelliğine dikkat ederek daha fonksiyonel bir gardırop hazırlamanız mümkün…

Sonbahar geçişlerinde nasıl kombin yapılır

Bu sezon neler var? 2021 Sonbahar sezonunda, trikolar, tüvit kumaşlar ve yünlü paltolar yine sahnede… Mini eteklerin dönüşüyle birlikte, farklı modellerde etek tasarımlarını stilinize rahatça dâhil edebilirsiniz. Oversized kazaklara modanın son dönemlerinde sıklıkla eşlik eden crop-top modeller, yine bu sezonda da hâkimiyetini sürdürüyor. Sezona bağlı kalmadan klasik bir gardırop hazırlamak isterseniz, zamansız desenlerden ve materyallerden vazgeçmeyin derim… Ekoseler, deri ve Jean kumaşla hazırlanmış ürünler ve trikolar, tam da bahsettiğim bu zamansız trendleri oluşturuyor.

Daha fazla bilgi için sosyal medya hesaplarımı takip edebilirsiniz. Mutlu kalın.

Sevgiler

Filiz HAS

Instagram: @me.filizhas

Blog: https://decocosh.blogspot.com/