Yeni nesil moda davranışları

Dünyadaki enerji kaynaklarının giderek azalması ve bu azalmayla strese girmesi, tüm tüketim ürünlerinde olduğu gibi moda alanında da önemli bir tasarruf zorunluluğu getirdi. Dünyanın geleceğine katkı sunan sürdürülebilirlik düşüncesinden hareketle, eskiden rağbet görmeyen ikinci el kıyafet ve aksesuar ürünleri de doğru orantılı olarak daha fazla talep görmeye başladı. Hem dünyanın kaynaklarını tasarruflu kullanmaya katkı sunan hem de bireysel olarak ekonomik bütçeyi destekleyen ikinci el moda, aynı zamanda bir stil oluşturmanızı kolaylaştıracak önemli bir enstrüman haline de dönüşüyor. Sadece ucuz olduğu için aslında sizi ve stilinizi hiç yansıtmayan kalitesiz kıyafetlere ve aksesuarlara yatırım yapmak yerine, bu iş için hazırlanmış uygulamalar üzerinden tarzınızı yansıtan kaliteli, şık ve stil sahibi ürünlere kolayca ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bazı giysiler ömürlüktür; klasikler arasında yer alan desenler ve modası hiç geçmeyen stile sahip tasarımlar vardır. Bu ürünleri hangi sezonda satın aldığınızın da bu yüzden bir önemi yoktur. Bu tip ürünleri gardırobunuza dâhil ederek sezonsuz ve zamansız güçlü bir stil elde edebilirsiniz. Zamansız ve modası geçmeyen moda tasarımlarını mağazadan ya da e-ticaret üzerinden direkt almakla az kullanılmış ve hiçbir deformasyonu olmayan ikinci el ürünlerden almak arasında bir fark yoktur. Günümüzün ekonomik koşullarında, bütçenizde önemli bir tasarruf sağlayacak bu yöntemle, hem her zaman şık ve tarz görünebilir hem de kazancınızın önemli bir bölümünü kıyafet harcamalarına yatırmak zorunda kalmadan stilinizi koruyabilirsiniz.

Yeni nesil moda davranışları

İkinci el moda, ilk etapta kulağınıza pek mantıklı gelmiyorsa kıyafetleri aylık olarak kiralama yapan yeni nesil uygulamalar olduğunu hatırlayın. Bu uygulamalar üzerinden belirli bir abonelik ücreti karşılığında, stil danışmanları tarafından vücut tipinize, yaşam tarzınıza ve zevkinize uygun olarak sizin için hazırlanan birkaç çeşit kombini aylık olarak kiralama yapabilirsiniz. Sizin giysi kiralama süreniz bittikten sonra, ürünleri herhangi bir hasar ya da deformasyona uğratmadan iade etme zorunluluğu var. Dolayısıyla ürünler sizden sonra kiralayacak olan yeni kişilere gidiyor. Bunun da bir çeşit ikinci el moda alışverişi olduğunu rahatlıkla düşünebilirsiniz. Aradaki tek fark birinin belirli bir süre kiralanması diğerinin ise daimi olarak satın alınması.

Haberin Devamı

Yeni nesil moda davranışları

Dünyada ve Türkiye’de ikinci el moda davranışları, trendler üzerinde de etkili oluyor. Moda tasarımları, enerji kaynaklarını korumak ve daha işlevsel olmak adına daha fazla organik materyal tercih edilerek ve geri dönüşümü kolay malzemeler kullanılarak sürdürülebilirlik mantığıyla üretiliyor. Zamansız moda anlayışı, bu doğrultuda nötral çizgileri daha fazla günlük giyim stiline taşıyor. Bu tip tasarımsal yenilikçi özellikler, ikinci el modada ürünlerin el değiştirmesini de kolaylaştırmış oluyor. Daha fazla insan tarafından tercih edilen, dokusu bozulmadan uzun süre kullanılabilen ve klas stiliyle öne çıkan tasarımlar, hem ilk elde hem de ikinci el ve kiralamalarda büyük avantaj sağlıyor.

Haberin Devamı

Bu yeni nesil moda davranışlarının doğaya, iklime ve dünyanın doğal enerji kaynaklarına olan önemli katkısı yadsınamaz. Tüketime dayalı toplumdan sürdürülebilirliğe yatırım yapan topluma dönüşmek için, bu yeni moda davranışlarının önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Çünkü yeni üretilmiş her bir giysi tonlarca su, elektrik ve doğalgaz enerjisinin de tüketilmesi anlamına geliyor. Güçlü bir stil oluştururken hem kaliteli ürünlere kolayca ulaşmak hem de tasarruf faydası sağlamak için ikinci el alışveriş yönteminin çok yararlı bir yol olduğunu söyleyebilirim.

Yeni nesil moda davranışları

Yeni yılın bu ilk yazısı, dünya olarak içinden geçtiğimiz şu zor günlerde okuyuculara daha fazla faydalı bilgilerle dolu olsun istedim. Modadan yepyeni haberler ve modada yenilikler için, hem buradaki köşemden hem de sosyal medya hesaplarımdan takipte kalabilirsiniz.

Herkese mutlu, sağlıklı, huzurlu, bolluk ve bereket dolu neşeli bir yeni yıl diliyorum.

Sevgilerimle,

Filiz HAS

https://www.instagram.com/me.filizhas/

https://decocosh.blogspot.com/2021/