Genel Sağlık Fit olmak isterken bu hatayı yapmayın! Saçları döküyor, bağışıklığı düşürüyor

Fit olmak isterken bu hatayı yapmayın! Saçları döküyor, bağışıklığı düşürüyor

27.07.2023 - 10:58 | Son Güncellenme:

Fit bir görüntüye sahip olmak isteyen birçok kişi soluğu internette alıyor. Ancak internette diyet programlarına ilişkin birçok sağlıksız diyet listesi yer alıyor. Yanlış diyet uygulamaları sonrasında yaşanacak sağlık problemlerinin çözümünün sancılı olduğunu hatırlatan uzmanlar, profesyonel destek almadan diyet yapmanın vücuda olan zararlarına dikkat çekiyor.

Fit olmak isterken bu hatayı yapmayın Saçları döküyor, bağışıklığı düşürüyor

Yaz aylarında daha fit gözükmek isteyen birçok kişi çeşitli hızlı kilo vermenin yollarını arıyor ve çeşitli diyet programlarını uyguluyor. Ancak uzmanlara göre bu diyet programlarını çok dikkatli seçmek gerekiyor. Yanlış diyet uygulamaları sonrasında yaşanacak sağlık problemlerinin çözümünün sancılı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, profesyonel destek almadan diyet yapmanın vücuda olan zararlarını tek tek anlattı.

Haberin Devamı

Fit olmak isterken bu hatayı yapmayın Saçları döküyor, bağışıklığı düşürüyor

'İLERDE DAHA CİDDİ PROBLEMLERİN SİNYALLERİ'

Fit bir görüntüye sahip olmak isteyen birçok kişi soluğu internette alıyor. Ancak internette diyet programlarına ilişkin birçok sağlıksız diyet listesi yer alıyor.

Kontrolsüz diyet uygulamalarının başta karaciğer yetmezliği olmak üzere birçok sağlık sorununu beraberinde getirdiğine dikkat çeken diyetisyen Cansu Bilioğlu, "Bilinçsiz diyet uygulamalarının ardından zaman içinde aşırı sinirlilik hali ya da göz altı morlukları gibi problemler yaşanabiliyor. Bu sorunlar ilerde daha ciddi sağlık problemlerinin sinyalleri" uyarısında bulundu.

'ASLINDA KAS DOKULARINIZI KAYBEDERSİNİZ'

İnternetteki yanlış diyet programlarının kişilerde hızlı kilo kaybına yol açsa da ilerde daha büyük problemlerin de kapısını araladığını söyleyen diyetisyen Cansu Bilioğlu, "Tartıda günlük olarak kilo kaybını görmek sizi mutlu edebilir ancak durum daha farklı. Kaybettiğinizi sandığınız şey aslında yağ dokuları değil, sizi ayakta tutan ve enerjik olmanızı sağlayan kas dokularıdır. İlk başta bunu fark etmeyebilirsiniz ama zaman içinde daha büyük sağlık sorunları yaşamanız muhtemeldir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Diyetisyen Cansu Bilioğlu, sağlıksız ve bilinçsiz diyet listelerinin ortaya çıkarabileceği önemli sorunları şöyle sıraladı:

  • Dengesiz beslenmeye yol açar.
  • Psikolojik problemlere neden olur.
  • Enerji kaybı yaşanır.
  • Sosyal hayat kısıtlanır.

Fit olmak isterken bu hatayı yapmayın Saçları döküyor, bağışıklığı düşürüyor

'SAĞLIKTAN DA BİRER PARÇA KAYBEDİLİR'

"Dikkat edilmesi gereken en önemli şey açlık ve diyet kavramıdır" diyen diyetisyen Cansu Bilioğlu, "Yanlış diyet tamamen açlığa dayalı bir kavramdır. Vücudu bilinçsiz bir şekilde yok etmek ile sağlıklı diyet yapmak birbirlerinden farklı şeylerdir" uyarısında bulundu.

Uzman kontrolünde yapılan diyetle sağlıklı bir şekilde kilo verildiğini hatırlatan Bilioğlu, "Yanlış diyet uygulamalarıyla birlikte sağlıktan da birer parça kaybedilir" dedi. Yanlış diyet uygulamaları nedeniyle fiziksel açıdan birçok problemin yaşanabileceğini söyleyen Bilioğlu, karşılaşılabilecek sorunları şöyle sıraladı:

  • Kas kaybı
  • Saç dökülmesi
  • Baş ağrısı
  • Kadınlarda adet düzensizlikleri
  • Ruh hali değişiklikleri
  • Bağışıklık düşüklüğü
  • Bozulmuş böbrek fonksiyonları
  • Baş dönmesi
Yazarlar