Sabah kahvaltısında 2 su bardağı ayran, 1 kase yulaf lapası, 3 adet ceviz yiyebilirsiniz. Sıra öğle yemeğine geldiğinde 2 su bardağı ayran, 1 tabak zeytinyağlı yemek sizi doyuracaktır. Akşam yemeğinde 2 su bardağı ayran, ızgara et ve yeşillik var.
Güne 2 su bardağı ayran, 3 adet salatalık ile başlayabilirsiniz. Bugün öğle yemeği menüsünde 2 su bardağı ayran, 1 tabak az yağlı pilav var. 6’ncı günün akşamı 2 su bardağı ayran, 1 kâse meyve salatası ile beslenmeyi sonlandırmak önemli.
7’nci güne gelindiğinde, 2 su bardağı ayran, 1 dilim kızarmış ekmek ile güne başlamak sizi hafifletecektir. Öğle yemeğinde 2 su bardağı ayran, 1 tabak az yağlı pilav, 2 adet salatalık öğle yemeği için yeterli olacaktır. Akşam da 2 su bardağı ayran, haşlanmış et ve yeşillikle diyete devam edebilirsiniz.
Ayran diyetini uygulayanların özellikle doğal yoğurttan üretilen ayran kullanılması önemli. Doğal yoğurtlar içerisinde faydalı bakteriler ve bol vitamin barındırdığından diyet için daha sağlıklı olacaktır. Endüstriyel yoğurtlarda bu değerler düşük olacağından ayran diyeti süresince alınması gerekli vitaminler yeterli düzeyde alınamayabilir.