Kekik çayının fazla tüketilmesi, özellikle mideye zarar verebiliyor. Çayın az miktarda tüketilmesi mide rahatsızlıklarına iyi gelse de, fazla tüketim mide yanması oluşumunu tetikliyor. Aynı zamanda midede ülser ya da reflü gibi sağlık problemlerinin oluşumuna da zemin hazırlayabilir.
Tencereye 1 bardak su ve 2 ila 3 dal kekik ekleyin. Yaklaşık 8 dakikalık demlemenin ardından, tadını dengelemek için biraz tarçın ekleyin. Son olarak ince gözenekli bir süzgeç kullanarak bir bardağa süzün.
Temiz cilde pamukla sürülerek tonik şeklinde yüze sürülebilen kekik yağı, bir bardak ılık suyun için 3 ila 5 damla damlatılarak da içilebilir. Grip, soğuk algınlığı gibi durumlarda kaynar suya 3 ila 5 damla damlatılıp buharını burunuza çekilebilirsiniz. Ayrıca kekik yağı, pişmiş yemeklere eklenebilir.