1. Konserve türü ve fazla tuzlu ürünlerden uzak durmaları gerekir.Tuzlu besinler tüketirlerse eğer vücutta su tutumu fazla olur. Dolayısıyla ödem oluşur, şiş bir karın ve vücut gelini düğün günü rahatsız edecektir.
2. Basit karbonhidrat tüketmekten kaçınmalılar çünkü kalitesiz karbonhidratlar şeker dengesinin bozulmasına sebep olur, kişi halsizlik ve yorgunluk hisseder. Düğün öncesinde daha çok enerji veren protein grubundan tüketmek daha doğrudur.
3.Gaz yapıcı kurubaklagiller, asitli içecekler, yağlı yiyeceklerden mutlaka uzak durulmalıdır.4.Su tüketimi artırılmalıdır. Düğün telaşı içerisinde hissedilen susuzluk ve açlık karıştırılabilir. Yemek yerine mutlaka su tüketmeye yönelmek gerekir. Su tüketmemek halsizlik ve yorgunluk yapar.
5.Düğün öncesi stres ve heyecan ile kişide kabızlık ve ödem oluşturabilir. Bitki çayları tüketerek stres azaltılabilir. Kabızlık ve ödem için kiraz sapı ve biberiye demlenip içilebilir.
1.GünKalkınca: 1 bardak su + 2 tane kuru kayısıSABAH (09:00) : 1 haşlama yumurta, 1 dilim glütensiz ekmekARA (10:30) : 2 ince dilim ananas, 2 adet cevizÖĞLE (13:00 ) : 120 gram yağsız ızgarabonfile,1 kase lahana çorbaARA (15:30) : 1 adet kivi, 6 adet çiğ bademAKŞAM (19:00) : 1 kase yoğurt, 10 kaşık kabak yemeğiARA (21:00) : 10 tane çilek, 6 adet çiğ fındık
1 bardak su + 2 tane kuru kayısıSABAH (09:00) :1 dilim peynir (az yağlı),6 adet tuzsuz zeytin, 1 dilim glütensiz ekmekARA (10:30) : 10 adet taze erik, 2 adet cevizÖĞLE (13:00 ) : 120 gram yağsız haşlama tavuk, 1 kase az yağlı yoğurtARA (15:30) : 1 dilim peynir, 1 tane grisiniAKŞAM (19:00) : 12 yemek kaşığı ıspanak yemeği, 1 kase az yağlı yoğurtARA (21:00) : 2 ince dilim ananas,6 adet çiğ fındık
1 bardak su,2 adet kuru kayısıSABAH (09:00) : 1 haşlama yumurta, 1 dilim glütensiz ekmekARA (10:30) : 1 adet kivi, 6 adet çiğ bademÖĞLE (13:00 ) : 12 yemek kaşığı semizotu, 1 dilim glütensiz ekmekARA (15:30) : 10 adet çilek, 2 adet cevizAKŞAM (19:00) : 12 yemek kaşığı ıspanak, 1 kase az yağlı yoğurtARA (21:00) : 1 küçük boy elma veya 2 ince dilim ananas