Hamsi kızartırken çeşitli püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle balığı fazla pişirmemeye dikkat etmelisiniz. Aşırı pişen kurutulmuş balıktan daha kötü bir tat yoktur. Pişirdiğiniz sırada sık sık kontrol edin ve eti pul pul dökülüyorsa hemen çıkarın.
Balık ürünleri hassas olduğu için fazla pişirdiğinizde balıkların ziyan olmasına yol açabilirsiniz. Dikkatli davranmanız gerekiyor. Genellikle kızartma tavasının 3/4'ünü doldurmanız gerekiyor. Kızartmadan önce ısıtın. Yiyecekleri kaplayacak kadar derin yağ tavaları daha işlevlidir.
Balık kızartmak için hazırladığınız yağ gereken sıcaklığa gelmediyse balıklar ıslak olur. Yağın ısısı balığın yüzeyini kapatacak kadar kaplamaz. Bu nedenle balıklar ıslak bir görüntüye ulaşır. Fazladan ısıtılmış yağlara da dikkat etmelisiniz. Balığın içi pişmeden dışının kızarmasını istemeyiz.
Lezzetli bir balık kızartması için un ve yumurtayı birleştirerek nefis bir karışım elde edebilirsiniz. Bu karışım, ürünleri ayrı ayrı kullanmanın yanı sıra daha zengin bir lezzet sunabilir. Sofralarınızı süsleyecek harika bir hamsi elde edebilirsiniz.