Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf Noktası40 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu! Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur?
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    40 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu! Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur?

    06.01.2025 - 15:33 | Son Güncellenme: 06.01.2025 - 16:34

    #hamsi tava#hamsi kızartma#hamsi tarifi#püf nokta#hamsi tava nasıl yapılır#ustasından hamsi tava
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Kışın en çok sevilen balık çeşidi hamsidir. Buğulama, tavada kızartma veya fırında yapılan hamsi, insanların damak zevkine göre şekilleniyor. Balık seven pek çok kişi hamsi pişirirken yumurta kullanılması gerektiğini söylüyor. Bazılarına göre ise un kullanarak pişirmek balığı daha lezzetli yapıyor. İşte hamsi pişirmenin püf noktaları.

    1/740 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur

    Pek çok kişi "Hamsi nasıl pişirilir" sorusuna kesin bir cevap alabilmiş değil. Herkesin hamsi pişirme tekniği insanların damak zevkine göre değişiklik gösteriyor. 40 yıllık hamsi ustaları ise böyle pişirildiğinde daha lezzetli olduğunu savunuyor. İşte detaylar.

    2/740 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur

    Her evde hazırlanan hamsi, hazırlama tekniklerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. İnsanların damak zevki birbirinden çok farklı olabilir. Bazı kişiler hamsiyi tavada sever, bazıları ise fırında tercih edebilir. Peki, yumurtalı hamsi pişirmeyi hiç düşündünüz mü?

    3/740 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur

    Kızartma yağı balığı hızlı bir şekilde pişirdiği için balığın hassas yapısının korunması gerekir. Aşırı ısıya maruz kaldığında hassas yapısı bozulur. Terbiyeli un, yumurta akı ve galeta unu, balık için harika bir kaplama olur. Ancak kişilerin damak zevkine göre değişkenlik gösterir.

    4/740 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur

    Hamsi kızartırken çeşitli püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle balığı fazla pişirmemeye dikkat etmelisiniz. Aşırı pişen kurutulmuş balıktan daha kötü bir tat yoktur. Pişirdiğiniz sırada sık sık kontrol edin ve eti pul pul dökülüyorsa hemen çıkarın.

    5/740 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur

    Balık ürünleri hassas olduğu için fazla pişirdiğinizde balıkların ziyan olmasına yol açabilirsiniz. Dikkatli davranmanız gerekiyor. Genellikle kızartma tavasının 3/4'ünü doldurmanız gerekiyor. Kızartmadan önce ısıtın. Yiyecekleri kaplayacak kadar derin yağ tavaları daha işlevlidir.

    6/740 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur

    Balık kızartmak için hazırladığınız yağ gereken sıcaklığa gelmediyse balıklar ıslak olur. Yağın ısısı balığın yüzeyini kapatacak kadar kaplamaz. Bu nedenle balıklar ıslak bir görüntüye ulaşır. Fazladan ısıtılmış yağlara da dikkat etmelisiniz. Balığın içi pişmeden dışının kızarmasını istemeyiz.

    7/740 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur

    Lezzetli bir balık kızartması için un ve yumurtayı birleştirerek nefis bir karışım elde edebilirsiniz. Bu karışım, ürünleri ayrı ayrı kullanmanın yanı sıra daha zengin bir lezzet sunabilir. Sofralarınızı süsleyecek harika bir hamsi elde edebilirsiniz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    İranın kuzeyinde Türk koridoru mu açılıyor Nükleer mantık dışı: Uranyumu tutan eşik
    İran'ın kuzeyinde Türk koridoru mu açılıyor? Nükleer mantık dışı: Uranyumu tutan eşik
    Araba farları ayna gibi parlıyor Önce zımpara sonra cila, oto yıkamacı yöntemi
    Araba farları ayna gibi parlıyor! Önce zımpara sonra cila, oto yıkamacı yöntemi
    Yazın en ferah tatlısı Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis
    Yazın en ferah tatlısı! Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis
    Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
    Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu! Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
    Yazarlar
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin12 - 18 Mayıs haftası burç yorumları! 'Gizli saklı ne varsa ortaya çıkabilir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    İlgili Haberler
    Aşk var mı yok mu Ünlü oyuncudan kafa karıştıran yanıt
    Aşk var mı yok mu? Ünlü oyuncudan kafa karıştıran yanıt
    Ailece deniz keyfi
    Ailece deniz keyfi
    Dengeleri değiştiriyor
    Dengeleri değiştiriyor
    300’e yakın sporcu katılacak
    300’e yakın sporcu katılacak

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo