01.04.2024 - 16:05 | Son Güncellenme:
Patates kızartması genellikle derin tavalarda hazırlanır. Ancak airfryer'ın daha hızlı ve pratik olması birçok kişinin işini kolaylaştırıyor. Üstelik lezzeti iki kat artıyor. Kahvaltıların vazgeçilmezi patates kızartmasını bunlara dikkat ederek hazırlayın.
Airfryer'da çıtır çıtır patates kızartmasının lezzetini artırmak için kullanabileceğiniz bazı püf noktalar mevcut. Bunları uyguladığınızda hem sağlıklı hem de lezzetli bir patates kızartması elde edebilirsiniz.
Başlamadan önce, iyi bir kızartma için doğru patatesi seçmelisiniz. Genellikle, orta boy ve düzgün yüzeyli olanları tercih edin. Çatlaklı veya yeşilimsi olanları seçmemeye özen gösterin.
Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soymadan önce temizlediğinizden emin olun. Ardından, patatesleri eşit kalınlıkta dilimleyin. Buradaki püf nokta dilimlerin kalınlığıdır. Çıtır olmasını istiyorsanız daha ince doğramalısınız.
Dilimlenmiş patatesleri soğuk suyun altında iyice durulayın. Bu sayede fazla nişastayı temizlenir ve daha çıtır bir sonuç elde etmenize yardımcı olur. Ancak ıslattıktan sonra mutlaka kurutmalısınız. Kızartmanı daha iyi olmasını sağlar.
Patates dilimlerini büyük bir kaseye alın ve üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Ellerinizi kullanarak zeytinyağını iyice yedirmelisiniz. Bu sayede patateslerin dışı çıtır, içi yumuşak olacaktır. Aynı zamanda airfryer kullanırken daha az yağ ekleyerek kızartma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sağlığı olumlu etkileyecektir.
İsteğe bağlı olarak, yağlanmış patates dilimlerine tuz, karabiber, sarımsak tozu veya diğer sevdiğiniz baharatları ekleyin. Genellikle baharatlı patatesler çok daha lezzetli olur. Ayrıca patatesleri aralıklı olarak karıştırmayı unutmayın. Bu sayede her yönü aynı oranda kızarır.