Baharatlarınızı en iyi şekilde koruyabilmek için serin ve karanlık alanları tercih etmeniz gerekiyor. Karanlık alanlarda, güneş ışığından ve yüksek ısıdan kaçınarak saklamalısınız. Dolap veya kiler gibi alanlar muhafaza etmeniz için idealdir.
Eğer bitkilerinizin renginde, kokusunda ve tadında çeşitli farklar gözlemliyorsanız tüketmemelisiniz. Test etmek için parmaklarınızın arasında hafifçe ezip koklayabilirsiniz. Bir zamanlar kavanozdan çıkan canlı kokuları alamıyorsanız bitkinin son kullanma tarihinin geçmeye başladığını varsayabilirsiniz.
Kurutulmuş otların kullanılmaması gerektiğine kanaat getireceğiniz evre, tat sınırıdır. Tadının çok az olduğunu veya hiç anlaşılır olmadığını fark ettiyseniz stokları yenilemenin vakti gelmiş demektir.