Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıÇay da, kahve de büyük hata! Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Çay da, kahve de büyük hata! Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    13.03.2025 - 11:40 | Son Güncellenme: 13.03.2025 - 16:26

    #Kahve#Şekerli içecekler#Diyet#Beslenme#Uzman tavsiyeleri#Sağlıklı alternatifler#Tatlı sonrası#baklava yerken ayran içilir mi#baklava yaparken hangi yağ kullanılır#Baklavanın üstüne ne kadar yağ dökülür#ev baklavası#evde baklava nasıl yapılır#sağlık
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Baklava tükettikten sonra şekerli kahve veya çay içmemelisiniz. Uzmanlara göre baklava yedikten sonra şekerli çay ve kahve içmek yediğiniz tatlıyı zehre dönüştürüyor. Peki baklavadan sonra neler tüketilmeli?

    1/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    Gıda uzmanları Ramazan bayramı öncesinde kritik uyarılar yapıyor. Özellikle bayramın ilk günü çokça tüketilen baklava söz konusu olunca uyarılar peş peşe geliyor. Uzmanlara göre baklava başta olmak üzere şerbetli tatlıları tükettikten sonra 2 bardak su içilmeli. Baklava yedikten sonra içilen Türk kahvesi veya şekerli çay son derece zararlı. Baklavayı zehre dönüştüren bu alışkanlıktan kesinlikle kaçmak gerekiyor.

    2/12ŞEKER YÜKLEMESİNDEN KAÇININ

    ŞEKER YÜKLEMESİNDEN KAÇININ

    Baklava tükettikten sonra şekerli Türk kahvesi veya şekerli çay içmek, vücuda fazla oranda şeker yüklenmesine yol açıyor. Baklava zaten şeker ve karbonhidrat bulundurduğundan, üzerine şekerli bir içecek tüketmek kan şekerinin hızla yükselmesine ve ani şekilde düşmesine neden olabilir.

    3/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    Bu durum, halsizlik, yorgunluk ve mide rahatsızlığı gibi olumsuz sonuçlar da doğurabilir. Aynı zamanda, aşırı şeker ağızda yapışkan bir his bırakarak tat duyusunu bir süre için bozabilir. Bu sebeple baklavadan sonra şekersiz Türk kahvesi veya bitki çayı gibi dengeleyici bir içecek tercih edilmesi daha sağlıklı olabilir.

    4/12SU İÇİLMELİ

    SU İÇİLMELİ

    Bir yetişkin için ortalama su içme hesabı genelde 2 litredir. Bu hesaba göre eğer günde 2 dilim baklava yendiğinde en az yarım litre su içmek gerekiyor. 2 dilim baklava 500 kaloridir ve gün içerisinde fazla kalori alımı pek de doğru değildir. Özellikle midesinde rahatsızlığı olanların baklava yedikten sonra yarım litre su tüketmesi gerekiyor.

    5/12EV BAKLAVASI İÇİN MALZEMELER

    EV BAKLAVASI İÇİN MALZEMELER

    3 adet yumurta, 1 su bardağı süt (200 ml), 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml), 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı sirke, Yarım çay kaşığı tuz, 5,5 su bardağı un tatlının hamurunu yapmak için gerekenler arasında. İçine kırılmış ceviz ya da fındık koyulabilir. Açmak için mısır nişastası kullanmalısınız. Tatlının şerbeti için 4 su bardağı toz şekerle, 5 su bardağı su (1 litre) ve birkaç damla limon suyu yeterli olacaktır. Üzeri için de 300 g tereyağı ya da margarin gerekiyor.

    6/12NASIL YAPILIR

    NASIL YAPILIR?

    Kolay ev baklavasının şerbetini yaparak başlayın. Bunun için tencereye şeker ve suyu alıp karıştırın. 15 dakika kadar kaynadıktan sonra içerisine limon suyu ekleyin ve 1 ila 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbet hazır olduğuna göre hamura geçebiliriz.

    7/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    Hamurunu hazırlamak için yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve yavaş yavaş un ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

    8/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    Hazırladığınız hamuru un serptiğimiz tezgâhta toparlamalısınız. Daha sonra 30 eşit parçaya bölün. Bu işlemin daha kolay olması için önce hamuru 3 eşit parçaya, ardından her parçayı 10’a bölmeyi deneyebilirsiniz. Bu parçaları beze haline getirmelisiniz. Bezeleri unlayarak, tek tek tabak büyüklüğünde açın ve açtığınız hamurların aralarına nişasta serpip 10’ar 10’ar üst üste koyun.

    9/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    10’arlı olarak grupladığınız bu üç parçadan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açın. Hamurları açarken her hamurun eşit olması için ara ara çevirmek iyi olacaktır. Tepsinizin boyutunu dikkate alarak baklava hamurunu açmaya özen gösterin.

    10/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin. Baklavanızı dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Üzerine, her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat etmek kaydıyla eritilmiş yağın yarısını dökmelisiniz.

    11/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    Bu aşamada tereyağını eritirken yağın üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın. Aksi takdirde tatlınızın üzerinde yanarak kötü bir görüntü oluşturabilir. Hazırladığınız baklavayı önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına sürün ve 30 dakika pişmeye bırakın.

    12/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    Hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı da üzerinde gezdirin. Tekrar fırına sürerek altı üstü kızarana kadar 30 dakika daha pişirin. Sürenin sonunda baklavanızı fırından alın ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 2 saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız. Şerbetini güzelce çektikten sonra, kolay baklavanız servise hazır. Afiyet olsun!

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Kokusu ömre ömür katıyormuş Listede 4 çiçek var, asırlık reçetede yazıyor
    Kokusu ömre ömür katıyormuş! Listede 4 çiçek var, asırlık reçetede yazıyor
    Enerjisi düşen denesin Karıştırıp dökün, kaçamakların yıldızı 1 saate hazır
    Enerjisi düşen denesin! Karıştırıp dökün, kaçamakların yıldızı 1 saate hazır
    Banyoda geçmek bilmeyen tozlanmaya son Klozetin kapağından saçılıyor
    Banyoda geçmek bilmeyen tozlanmaya son! Klozetin kapağından saçılıyor
    Bahçe çimlendirmek bu kadar basit olmamıştı Havaya bakın, coşturacak
    Bahçe çimlendirmek bu kadar basit olmamıştı! Havaya bakın, coşturacak
    Yazarlar
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluGökyüzünde Mayıs ayı: Cesaret sınanıyor, yeni dönemin kapıları aralanıyor
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHayatına alan aç: Bazen tutmamak da gelişimdir
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu21 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Boğa yeniayı ile köklere dönüş
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin21–27 Nisan 2025 haftası burç yorumları: 'Bazen sallanmak, sağlamlaştığını fark etmek içindir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş beyazlığını korumanın 3 doğal yolu
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZihinsel dayanıklık: Zorluklarla başa çıkma gücümüz
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu14 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kadersel rotada netleşme zamanı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSabah ağız kokusunun 7 nedeni ve çözüm yolları
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta astroloji bize ne diyor? 'Kararınızı net olarak verin'
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin13 Nisan terazi dolunayı! Denge geliyor: Burçları nasıl etkileyecek?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu7 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kırılmadan güçlenmek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş ipi mi, ağız duşu mu? Hangisini tercih etmelisiniz?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta değişim haftası! 'Yaşamın iplerini kendi elinize alın'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu31 Mart Haftası burç yorumları: Derin bağlar ve şans kapıları
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZen gibi yaşamak: Nepal ve Tibet'te dinginliği bulmak
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu24 Mart Haftası burç yorumları: Gökyüzü sahnesinde final perdesi
    İlgili Haberler
    Babasını kaybeden Fulden Urastan duygulandıran paylaşım Nurlarda uyu
    Babasını kaybeden Fulden Uras'tan duygulandıran paylaşım! 'Nurlarda uyu'
    Son dakika: Havhavhav şarkısıyla tanınan Lvbel C5 tutuklandı
    Son dakika: Havhavhav şarkısıyla tanınan Lvbel C5 tutuklandı
    Reklam anlaşması iddiaları Pelin Akilden yeni boşanma açıklaması
    Reklam anlaşması iddiaları! Pelin Akil'den yeni boşanma açıklaması
    Uzak Şehir geceye damga vurdu Cihan ve Alya sarmaş dolaş
    Uzak Şehir geceye damga vurdu! Cihan ve Alya sarmaş dolaş

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo