Kurban Bayramı’nda et olmazsa olmazınız; fakat az miktar et, bol miktarzeytinyağlı sebze yemekleri, bol yeşillikli ve limonlu ya da yoğurtlusalatalar ile tokluk hissine daha kolay ulaşabilirsiniz.
Baklava, kadayıf gibi şekerli tatlılar tüketmek yerine şeker oranı az,sütlü tatlıları tercih edin. Misafirlikte ikram edilen çikolata veşekerlemeleri mutlaka geri çevirin. Çikolataya dayanamayanlardansanızgünde sadece 1 küçük kare bitter çikolata tüketin. Çikolata yediğiniz günekstra olarak tatlı tüketmeyin.
Bayram boyunca her saat başı 1 bardak su tüketmek, sindirim sisteminidüzenleyerek, mide ağrısı, gaz ve kabızlık sorunları yaşamanızı engeller.Gün boyu aralıklarla ve düzenli su içtiğiniz sürece tokluk hissisağlayacak ve fazla yemek yemenizi önleyecektir.
Bayram boyunca öğleden önce veya akşam saatlerinde mutlaka 45-60 dakikayürüyün. Böylelikle hem kalp sağlığınızı koruyabilir hem de bayramtatilini kilo almadan tamamlayabilirsiniz.