Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    YemekBEEF WELLİNGTON TARİFİ: Beef Wellington nasıl yapılır, püf noktaları neler?
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerYemek Haberleri

    BEEF WELLİNGTON TARİFİ: Beef Wellington nasıl yapılır, püf noktaları neler?

    12.12.2022 - 22:43 | Son Güncellenme: 12.12.2022 - 22:43

    #yemek tarifi#masterchef
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Beef Wellington yapılışı, farklı tatlar arayanların aramalarına konu oluyor. Temel olarak İngiliz kökenli yemek Beef Wellington malzemeleri ve tarifi haberimizde! Sebze, et ve hamur üçlüsün birleşimiyle ortaya çıkıyor. Peki, Beef Wellington tarifi nasıl yapılır?

    1/3BEEF WELLİNGTON TARİFİ: Beef Wellington nasıl yapılır, püf noktaları neler

    Avrupa'nın birçok noktasında yoğun olarak tüketilen Beef Wellington yemeği, bol malzemeleri olmasına rağmen yapılış olarak basittir. Bonfile ana maddesi ile hazırlanan Beef Wellington yaemeği detayları...

    2/3BEEF WELLİNGTON MALZEMELERİ

    BEEF WELLİNGTON MALZEMELERİ

    Bonfile için:

    800 gram bütün bonfile
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    Yarım tatlı kaşığı çekilmiş tane karabiber
    Yarım tatlı kaşığı çekilmiş deniz tuzu
    1 tatlı kaşığı hardal

    İçi için:

    3/4 su bardağı ceviz içi
    300 gram mantar ( tercihe göre ıspanak da olabilir)
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    Yarım çay kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber
    8 dilim füme et
    6 adet milföy hamuru

    Üzeri için:

    1 adet yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    3/3BEEF WELLİNGTON TARİFİ

    BEEF WELLİNGTON TARİFİ

    Bonfilenin üzerinde sinir ve yağ kalmamasına dikkat edin. Ardından bonfileyi biraz tuz ve karabiberle iyice ovun.

    Genişçe bir tavayı ocakta ısıtın. 3 yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek mühürleme işlemine başlanır. Bu işlemin püf noktası ise yüksek ateşte etin kenarlarını ve üstünü pişirmek, içinin sulu ve yumuşak olmasını sağlamaktır.

    Her yanı ateşte 3 dakika çevrildikten sonra ocaktan alınır. (Etin suyu daha sona mantarları pişirmek için kullanılacak.)

    Üzerine 1 tatlı kaşığı hardal sürülür ve çekilmiş cevizler serpilir.

    300 gram mantar yıkandıktan, kabukları soyulduktan sonra mutfak robotuyla 20 saniye kadar çekilir.

    Çekilmiş mantarlar 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirilmeye başlanır. Yaklaşık 5 dakika kavrulduktan sonra bonfile tuz ve karabiber de eklenerek yüksek ateşte pişirilir, kenara alınır.

    Tezgah veya benzeri bir yere geniş bir streç serilir.

    Dondurucudan çıkarılan milföyler çözülünce merdane yardımıyla üstünden geçilerek açılmış hamur şekli verilir.

    Milföyler streç film üzerine yerleştirilir ve arasında boşluk kalmayacak şekilde füme etler serilir. Milföyler ve fümeler bonfilenin üstünü tamamen kaplayacak büyüklükte hazırlanmalı.

    Üstüne cevizli ve mantarlı karışım sürülür, tam ortaya bonfile yerleştirilir.

    Kalan milföy üstüne konulur ve boşluk olmayacak şekilde bonfile kaplanır.

    Başka bir kapta üzeri için zeytinyağı ve yumurta sarısı çırpılır, sonra milföyün her yanına sürün.

    Hazırlanan Beef Wellington, 180 derece ile ısıtılmış fırında orta karar şekilde 30 dakika pişirilir.

    Fırından çıkarılır ve Beef Wellington biraz bekletildikten sonra dilimlere ayrılıp servise hazır hale getirilir.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    17 Haziran 2025 Salı burç yorumu - Günlük burç yorumları
    17 Haziran 2025 Salı burç yorumu - Günlük burç yorumları
    Cübbeyi bıraktı, fırçayı eline aldı Avustralyayı boyuyor: Bu işi yapan aç kalmaz
    Cübbeyi bıraktı, fırçayı eline aldı! Avustralya'yı boyuyor: 'Bu işi yapan aç kalmaz'
    ABDnin çiğnenebilir enerji silahı Hitlerin Pervitinini aratmıyor: Herkesin cebinde
    ABD'nin çiğnenebilir enerji silahı! Hitler'in Pervitini'ni aratmıyor: Herkesin cebinde
    Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır Egenin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
    Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır? Ege'nin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Barış Mançonun kız kardeşi İnci Manço hayatını kaybetti
    Barış Manço'nun kız kardeşi İnci Manço hayatını kaybetti
    Balayında aşk tazelediler Demi Lovatodan mutlusu yok
    Balayında aşk tazelediler! Demi Lovato'dan mutlusu yok
    Burak Özçivit garajına yeni otomobil ekledi Aracın değeri dudak uçuklattı
    Burak Özçivit garajına yeni otomobil ekledi! Aracın değeri dudak uçuklattı
    Melike Şahinden sahnede sürpriz Peşindeyim ablası
    Melike Şahin'den sahnede sürpriz! 'Peşindeyim ablası'

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo