Soğuk su geniz mukozasını kalınlaştırdığı, sıcak suyun veya sıcak içeceklerin de daha rahat nefes almaya yardımcı olduğu belirlenmiştir.
Ritim problemi olanların (kalp hastaları, yaşlı, diyabetik hastalar) bu davranıştan kaçınması gerekiyor. Soğuk su ve buzlu içecekler, mide kaslarında kasılma ve yavaşlamaya da neden olur. Mide asidinin üretimine engel olurlar ve midenin boşalmasını geciktirirler.
Buzlu su içmek birçok kişi için zor gibi görünse de bazen vücut ağırlığı artırıyor. Bu durum pek çok kişiye şaşırtıcı gelebilir. Oysa bunun nedeni, yediğiniz yemeklerden sonra vücudun alınan yağları yakmak istemesi ancak buzlu suyun buna müsaade etmemesidir. Çünkü metabolizma yavaşladığından kilo alımı artacaktır.
Genel olarak daha sağlıklı olabilmek için soğuk içeceklerin fazla tüketiminden uzak durulması gerekiyor. Soğuk su içmek, yemek borusunu etkiler ve bu konuda hassas olan kişilerde durumu kötüleştirebilir. Buz gibi su içmek, bazı insanlarda özellikle migren ile yaşayanlarda baş ağrısına neden olabilir. İnsanlar, sıcaklıklarına bakmaksızın yeterince su aldıklarından emin olmalı ve her gün en az 2-3 litre su içmeye özen göstermeli.