Öncelikle derin bir kap seçin ve ayrı bir kapta yumurta, süt, sıvı yağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi çırpma teli ile çırpın. Daha sonra derin kapta bulunan unun ortasını havuz gibi açın. Sütlü karışımı ekleyip, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. Beklettiğiniz hamuru bezelere ayırın. Hamur bezelerini üzerine nişasta serpiştirip ince yufkalar şeklinde açın.
Böreklik yufkanın tarifi aslında bu kadar kolay. Ancak unutulmaması gereken bazı noktalar var. Bu tarif sayesinde evde, el açması börekler yapabilirsiniz. Yufkaların lezzetli ve yumuşak olması için iyi yoğurmak da önemli bir detaydır. Malzemelerin birbirine eşit şekilde karıştığından emin olmalısınız.
Tüm bunlara ek olarak pek çok kişinin atladığı veya ihmal ettiği hamurunun dinlenmesine de özen göstermelisiniz. En güzel börekleri yapmak için kaliteli ve uygun malzemenin yanında doğru bir hamur kullanmanın de önemi büyüktür.