Daha önce olduğu gibi sıcak su ve tercih ettiğiniz bulaşık sabunundan tekrar ekleyin. Bulaşıkları süngerle yıkayın, tatlı suyla durulayın ve havluyla kurulayın.
Bu işlem esnasında eğer bulaşık suyunuz rengi solmuş veya yağlı görünürse, soğursa veya tüm köpüklerini kaybederse, suyu boşaltın ve taze sıcak sabunlu suyla yeniden doldurun.
Her ürünü nazikçe fırçalamak için bir sünger veya bulaşık bezi kullanın ve inatçı kalıntıların bulunduğu bölgelere daha fazla dikkat edin. Çizilmeleri ve hasarları önlemek için hassas yüzeylerde tel veya aşındırıcı yapıya sahip sünger kullanmaktan kaçının.
Bulaşıkları bakteri barındırabilecek durgun suda bekletmek yerine temiz, akan suda duruladığınızdan emin olun.
Bulaşıklarınızı, tencere ve tavalarınızı temiz, emici bir bulaşık havlusu ile yavaşça silin veya açık havada kurumaya bırakın. Bu aşamada bakterilerin yayılmasını önlemek için bulaşık kurulama havlularının düzenli olarak yıkandığından ve kurutma matınızın temiz olduğundan emin olun.