Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    YemekCanan Karatay önerdi! Ciğeri böyle pişirince asla kurumuyor, lezzeti 10'a katlanıyor
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerYemek Haberleri

    Canan Karatay önerdi! Ciğeri böyle pişirince asla kurumuyor, lezzeti 10'a katlanıyor

    25.12.2023 - 15:59 | Son Güncellenme: 25.12.2023 - 16:46

    #ciğer tarifi#ciğer nasıl pişirilir#ciğer malzemeler#ciğer sağlık
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Tadıyla büyüleyen ciğer kavurma, Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerisiyle lezzetini 10'a katlıyor. Bu şekilde hazırlayınca tadı, görüntüsü ve kıvamı tam ayarında oluyor. Üstelik tek bir ciğer bile kurumuyor!

    1/9Canan Karatay önerdi Ciğeri böyle pişirince asla kurumuyor, lezzeti 10a katlanıyor

    Türk mutfağının olmazsa olmazı ciğer, sağlığa faydalı olan yemeklerden biridir. Ancak ciğeri usulüne uygun pişirmek gerekiyor. Canan Karatay, ciğer kavurma için nefis bir tavsiyede bulundu.

    2/9Canan Karatay önerdi Ciğeri böyle pişirince asla kurumuyor, lezzeti 10a katlanıyor

    Herkesin pratik bir şekilde hazırladığı ciğer kavurma yemeğinde aslında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcut. Önem olan kısım, suyunu tam çekmesi gerektiğidir. Ciğer suyunu çekmediğinde kuru ve yavan bir tada sahip olabilir.

    3/9Canan Karatay önerdi Ciğeri böyle pişirince asla kurumuyor, lezzeti 10a katlanıyor

    Eski dönemlerde uygulanan yöntemi Canan Karatay da destekliyor ve herkese tavsiye ediyor. Aynı zamanda ciğer tavaya eklenen bu malzemeler hem sağlığı iyileştiriyor hem de lezzeti artırıyor.

    4/9Tavaya ekleyince ciğer asla kurumuyor

    Tavaya ekleyince ciğer asla kurumuyor

    Dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biri de pişirirken mutlaka kuyruk yağı eklemek. Kuyruk yağı, ciğerin daha lezzetli olmasını sağlıyor. Öte yandan, kuru veya yavan olmasını önlüyor.

    5/9İşte lezzetli ve tam tadında bir ciğer kavurma hazırlamak için nefis bir tarif

    İşte lezzetli ve tam tadında bir ciğer kavurma hazırlamak için nefis bir tarif

    Malzemeler

    -  500 gram dana ciğeri
    - 1 adet kuru soğan
    - 3 diş sarımsak
    -  3 adet yeşil biber
    - 2 adet domates
    - 1 tatlı kaşığı domates salçası

    6/9Canan Karatay önerdi Ciğeri böyle pişirince asla kurumuyor, lezzeti 10a katlanıyor

    - 1 tatlı kaşığı tereyağı 
    - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 1 çay kaşığı tuz
    - 1 çay kaşığı toz karabiber
    - 1 tatlı kaşığı kekik
    - 1 tatlı kaşığı kimyon
    - 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    7/9Yapılışı

    Yapılışı

    İlk olarak zeytinyağı ve tereyağını derin bir tavaya alıp eriyene kadar karıştırın. Ardından ince doğradığınız soğan ve sarımsakları tencereye alarak pembeleşene kadar kavurmaya başlayın. Kuşbaşı doğradığınız ciğerleri tencerenin içine ekleyin.

    8/9Canan Karatay önerdi Ciğeri böyle pişirince asla kurumuyor, lezzeti 10a katlanıyor

    Sonrasında tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika boyunca kısık ateşte pişmeye bırakın. Ardından domatesleri, biberleri doğrayıp ciğer tenceresine ekleyin. Salçayı da suda çözdürdükten sonra ilave edebilirsiniz.

    9/9Canan Karatay önerdi Ciğeri böyle pişirince asla kurumuyor, lezzeti 10a katlanıyor

    Baharatları ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 20 dakika pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Ciğerin yanına çeşitli yeşillikler, soğan ve patates ekleyebilirsiniz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Ojeyi dakikalar içinde kurutuyor Tek ihtiyacınız olan soğuk su
    Ojeyi dakikalar içinde kurutuyor! Tek ihtiyacınız olan soğuk su
    Karpuzun dışı da konuşuyor En tatlı ve sulusu bir bakışta sapından anlaşılıyor
    Karpuzun dışı da konuşuyor! En tatlı ve sulusu bir bakışta sapından anlaşılıyor
    Zayıflamanın formülü bu hesaptan geçiyor Ağır diyetleri unutun, kalori açığı yeter
    Zayıflamanın formülü bu hesaptan geçiyor! Ağır diyetleri unutun, kalori açığı yeter
    Kapıyı çekmeden böyle adım atın Ev tertemiz kalacak, tatil dönüşü tozun zerresi yok
    Kapıyı çekmeden böyle adım atın! Ev tertemiz kalacak, tatil dönüşü tozun zerresi yok
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Aşk tazelediler Ünlü çiftten nişan sonrası romantik tatil
    Aşk tazelediler! Ünlü çiftten nişan sonrası romantik tatil
    Kız kıza demir attılar
    Kız kıza demir attılar
    Caza romantik kapanış
    Caza romantik kapanış
    Tenisin kalbi Kemer’de atıyor
    Tenisin kalbi Kemer’de atıyor

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo