Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıÇay da, kahve de büyük hata! Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    2/12ŞEKER YÜKLEMESİNDEN KAÇININ

    ŞEKER YÜKLEMESİNDEN KAÇININ

    Baklava tükettikten sonra şekerli Türk kahvesi veya şekerli çay içmek, vücuda fazla oranda şeker yüklenmesine yol açıyor. Baklava zaten şeker ve karbonhidrat bulundurduğundan, üzerine şekerli bir içecek tüketmek kan şekerinin hızla yükselmesine ve ani şekilde düşmesine neden olabilir.

    3/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    Bu durum, halsizlik, yorgunluk ve mide rahatsızlığı gibi olumsuz sonuçlar da doğurabilir. Aynı zamanda, aşırı şeker ağızda yapışkan bir his bırakarak tat duyusunu bir süre için bozabilir. Bu sebeple baklavadan sonra şekersiz Türk kahvesi veya bitki çayı gibi dengeleyici bir içecek tercih edilmesi daha sağlıklı olabilir.

    4/12SU İÇİLMELİ

    SU İÇİLMELİ

    Bir yetişkin için ortalama su içme hesabı genelde 2 litredir. Bu hesaba göre eğer günde 2 dilim baklava yendiğinde en az yarım litre su içmek gerekiyor. 2 dilim baklava 500 kaloridir ve gün içerisinde fazla kalori alımı pek de doğru değildir. Özellikle midesinde rahatsızlığı olanların baklava yedikten sonra yarım litre su tüketmesi gerekiyor.

    5/12EV BAKLAVASI İÇİN MALZEMELER

    EV BAKLAVASI İÇİN MALZEMELER

    3 adet yumurta, 1 su bardağı süt (200 ml), 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml), 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı sirke, Yarım çay kaşığı tuz, 5,5 su bardağı un tatlının hamurunu yapmak için gerekenler arasında. İçine kırılmış ceviz ya da fındık koyulabilir. Açmak için mısır nişastası kullanmalısınız. Tatlının şerbeti için 4 su bardağı toz şekerle, 5 su bardağı su (1 litre) ve birkaç damla limon suyu yeterli olacaktır. Üzeri için de 300 g tereyağı ya da margarin gerekiyor.

    6/12NASIL YAPILIR

    NASIL YAPILIR?

    Kolay ev baklavasının şerbetini yaparak başlayın. Bunun için tencereye şeker ve suyu alıp karıştırın. 15 dakika kadar kaynadıktan sonra içerisine limon suyu ekleyin ve 1 ila 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbet hazır olduğuna göre hamura geçebiliriz.

    7/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    Hamurunu hazırlamak için yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve yavaş yavaş un ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

    8/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    Hazırladığınız hamuru un serptiğimiz tezgâhta toparlamalısınız. Daha sonra 30 eşit parçaya bölün. Bu işlemin daha kolay olması için önce hamuru 3 eşit parçaya, ardından her parçayı 10’a bölmeyi deneyebilirsiniz. Bu parçaları beze haline getirmelisiniz. Bezeleri unlayarak, tek tek tabak büyüklüğünde açın ve açtığınız hamurların aralarına nişasta serpip 10’ar 10’ar üst üste koyun.

    9/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    10’arlı olarak grupladığınız bu üç parçadan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açın. Hamurları açarken her hamurun eşit olması için ara ara çevirmek iyi olacaktır. Tepsinizin boyutunu dikkate alarak baklava hamurunu açmaya özen gösterin.

    10/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin. Baklavanızı dilediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Üzerine, her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat etmek kaydıyla eritilmiş yağın yarısını dökmelisiniz.

    11/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    Bu aşamada tereyağını eritirken yağın üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın. Aksi takdirde tatlınızın üzerinde yanarak kötü bir görüntü oluşturabilir. Hazırladığınız baklavayı önceden ısıtılmış 160 derecelik fırına sürün ve 30 dakika pişmeye bırakın.

    12/12Çay da, kahve de büyük hata Baklava zehre dönüyor, köpüksüz olması şart

    Hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı da üzerinde gezdirin. Tekrar fırına sürerek altı üstü kızarana kadar 30 dakika daha pişirin. Sürenin sonunda baklavanızı fırından alın ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 2 saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız. Şerbetini güzelce çektikten sonra, kolay baklavanız servise hazır. Afiyet olsun!

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Yer silerken suyun sıcaklığı önemli Sıcak mı soğuk mu ikisini de dene farkı gör
    Yer silerken suyun sıcaklığı önemli! Sıcak mı soğuk mu ikisini de dene farkı gör
    Yastıktaki ter lekesini anında yok ediyor Kuru temizlemecilerin 3 bileşenli sırrı
    Yastıktaki ter lekesini anında yok ediyor! Kuru temizlemecilerin 3 bileşenli sırrı
    Skandal karikatür tarihteki krizi hatırlattı Defalarca denediler... Abdülhamidden tek cümleyle ültimatom
    Skandal karikatür tarihteki krizi hatırlattı! Defalarca denediler... Abdülhamid'den tek cümleyle ültimatom
    Binlerce liraya mâl olan temizlik hatası Kanalizasyonu tıkıyor: Bu çözümden şaşmayın
    Binlerce liraya mâl olan temizlik hatası! Kanalizasyonu tıkıyor: Bu çözümden şaşmayın
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluTemmuz 2025: Zihinsel sıçrama ayı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin30 Haziran - 6 Temmuz haftalık burç yorumları! 'Stratejik olmanız gerekiyor'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerjinin gücü: Yaşamınıza yansıyan ışık
    Oğuz Kara
    Oğuz KaraSisi, Nihal Candan ve Biz: Bedenle savaşa dair bir söyleşi
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş Taşı Temizliği: Azı karar, çoğu zarar mı?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    İlgili Haberler
    Nuri Alçodan romantik paylaşım Kalbimin en kıymetlisi
    Nuri Alço'dan romantik paylaşım! 'Kalbimin en kıymetlisi'
    Hayatını kaybeden Şekip Taşpınarın son paylaşımı ortaya çıktı Cenazesiyle ilgili detay kahretti
    Hayatını kaybeden Şekip Taşpınar'ın son paylaşımı ortaya çıktı! Cenazesiyle ilgili detay kahretti
    Orhan Gencebay eşi Sevim Emreye aşk mektubu yazdı Kadınım seni çok seviyorum
    Orhan Gencebay eşi Sevim Emre'ye aşk mektubu yazdı! 'Kadınım seni çok seviyorum'
    Survivor bitti tartışmalar bitmedi Eski dostlar Sabriye Şengül ve Adem Kılıççı birbirine girdi
    Survivor bitti tartışmalar bitmedi! Eski dostlar Sabriye Şengül ve Adem Kılıççı birbirine girdi

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo