Antioksidanlar ve amino asitlerle hücre yenilenmesini sağlamak hassas ciltlere iyi gelecektir. Mümkün olduğunca doğal yiyeceklerle beslenilmeli.Kırmızı et, kafein, alkol ve baharatlı yiyecekler hassas ciltlilerin kaçınması gerekenler arasında.
Egzaması olanlar çoklu doymamış yağ asidi tüketmeliler. Bunun yanında cilt kuruluğundan kurtulmak için Omega-3 almalılar.Süt, peynir, krema, dondurma ve yoğurt gibi süt ürünlerinden kaçınmalı alkol, özellikle şarap, koruyucu içerdiğinden tüketmemeliler.
A vitamini içeren yiyecekler tüketin. Kayısı, havuç, mango, papaya, kabak, brokoli ve yeşil yapraklı bitkiler yardımcı olacaktır.Şekerden ve şekerin her türlü halinden uzak durun. Çünkü cildimizdeki bakteriler şekerden beslenir.
B6 vitamini içeren tam tahıllı gıdalar, ton balığı, somon, kırmızı biber, kabak, ıspanak, kuşkonmaz, brüksel lahanası, brokoli, kara lahana ve sarımsak yağlı cilde sahip insanlara iyi gelecektir.Fast food, kızartma ve her türlü yağlı yiyecekten, şekerden ve işlenmiş gıdalardan kesinlikle uzak durmalılar.