1 yemek kaşığı kadar yağı fırçayla her kat arasına sürmeyi unutmayın. Diğer yufkayı da üzerine kapattıktan sonra, kenarına cevizli kadayıftan ekleyin, sıkı sıkı rulo yapın ve yağlanmış dikdörtgen borcam tepsiye dizin.
Aynı şekilde 9 adet ruloyu yapıp, tepsiye yerleştirmelisiniz. Kalan yağın tamamını, üzerine yemek kaşığıyla yayın. Tereyağı kullanacaksanız tortusunu süzmeyi unutmayın. Aksi halde tatlınızda kararma olabilir.
Yağlama işlemi bittikten sonra, tatlıyı uygun boyutlarda dilimleyin. baklavalık yufka çok çıtır ve ince olduğu için piştikten sonra dilimlenmeyecektir. Tatlımızı 180 derece fırında, altın sarısı renk alana kadar pişirmelisiniz. Tatlımızın şerbetlenmesine gelince, servis etmeden yarım saat önce ılık şerbetin tamamını tatlının üzerine dökün. Bu tatlı durdukça da yumuşamıyor, çıtır çıtır kalıyor.