Haftada 2-3 kez, bitkinin türüne bağlı olarak hafifçe nemlendirmek yeterlidir. Ancak aşırıya kaçmamak çok önemli. Buna ek olarak, klor içermeyen, oda sıcaklığında dinlendirilmiş su kullanmaya özen gösterin. Klor, bitki yapraklarına zarar verebilir. Farklı bir alternatif ise saksının yanına küçük bir su kabı yerleştirmektir.
Eğer su kabı yerleştirerek bitkiyi nemli tutmak istiyorsanız su kabını bitkinin köklerine çok yakın yerleştirmemeye dikkat edin. Ayrıca, kabın içindeki suyu düzenli olarak yenileyin ve temiz tutun. Birkaç damla esansiyel yağ ekleyerek hoş kokular yayabilirsiniz.
Eğer bitkilerinizin bulunduğu ortam sürekli kuruysa, bir nemlendirici cihaz kullanmak kalıcı bir çözüm olabilir. Nemlendirici, özellikle kış aylarında kalorifer veya klima kaynaklı kuru havayı dengelemek için idealdir. Bunun için nemlendiriciyi bitkilerden yaklaşık 1-2 metre uzağa yerleştirin ve odanın nem oranını %40-60 arasında tutmaya çalışın.
Demleme makarna tekniği ise bitkilerinize hem nem sağlamak hem de besin değerlerini artırmak için harika bir yöntemdir. Bu yöntem, makarna haşlama suyunun bitkiler için doğal bir besin kaynağı olarak kullanılmasına dayanır. Makarna haşlanırken suya karışan nişasta ve mineraller, bitkiler için faydalı olabilir. Ancak bu suyu doğrudan eklemek yerine bazı püf noktalara dikkat edebilirsiniz.
Makarna tekniğini uygulamak istiyorsanız haşladığınız makarnanın tuzsuz olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca, haşlama suyunu oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Sıcak su, bitki köklerini yakabilir. Bu karışımı, bitkinizin normal sulama rutinine ek olarak ayda bir kez kullanabilirsiniz.