Günün her saati için vazgeçilmez olan simit de ne yazık ki bu listede yer alıyor. Simitlerin közde veya fazla kızarmış ya da yanmış kısımları sizin için tehlikeli olabilir. Yanık yiyeceklerde bulunan akrilamid kimyasalı, kanser riskini artırabilir.
Midye, karides ve istiridye gibi kabuklu deniz ürünleri, taze olmadıklarında sağlığımız için tehlike saçar. Denizlerde bulunan zararlı toksinler ve bakteriler, kabuklu deniz ürünleri aracılığıyla insanlara bulaşma potansiyeli taşır.
'Fasulyenin de zararı olur mu?' demeyin. Çiğ fasulye sağlıklı gibi görünse de gerçekte ciddi bir risk taşır.
Çiğ olarak tüketilen fasulyeler fazlaca fitohemaglutinin içerir. Bu madde, özellikle kırmızı fasulyede yoğun olarak bulunur ve midenizi rahatsız etmekle kalmaz, baş dönmesi ve kusmaya da sebep olabilir.