Şeftalilerin tüysüz kardeşleri olan nektariler, buzdolabının dışında olmalı. Meyve salatası için elbette buzdolabında birkaç saat bekletebilirsiniz. Ancak genelde tezgah üstünde dışarda olmaları gerekir.
İdeal avokadoyu seçmek önemli bir başarı gibi hissedilebilir. Tam olarak olgunlaşmamış avokadolar eve getirirseniz, oda sıcaklığında olgunlaşmalarını beklemeniz en iyisidir.
Yumuşadıktan sonra, tezgahtan alıp hemen yemeniz en iyisidir. Ancak kullanmadan önce çok olgunlaştığını fark ederseniz, raf ömrünü bir veya iki gün daha uzatmak için buzdolabına koyabilirsiniz.
Ananas, mango ve kivi gibi tropikal meyveler tezgahta gelişir, eşit şekilde olgunlaşır ve sululuklarını korur. Ancak kesildikten sonra hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklamak en iyisidir.