Geri Dön

Et yerine tüketebileceğiniz en iyi vejetaryen protein kaynakları

Vücut ağırlığının yaklaşık %17'sini oluşturan protein, kaslarımızın, cildimizin, tırnaklarımızın, saçlarımızın ve gözlerimizin yanı sıra kalp ve beyin gibi hayati iç organlarımızın en baskın bileşenidir. Ayrıca vücudun enerji için yakıt kaynağı olarak çalışır ve enfeksiyonla savaşan antikorların üretimi, kan şekerinin düzenlenmesi ve yağ yakımı için gereklidir. Ana protein kaynakları arasında et, süt ürünleri, balık ve yumurta bulunur. Bununla birlikte, tüm temel amino asitleri telafi etmek için çok çeşitli vejetaryen ve bitki bazlı kaynakların tüketilmesi gerekir. Vejetaryen protein kaynakları ayrıca, hayvansal kaynaklı protein kaynaklarının yüksek doymuş yağ ve kolesterol içeriğinin verdiği zarardan sizi kurtarabilir. İşte en iyi 10 vejetaryen protein kaynağı! - PEMBENAR ÖZEL