Soya sütü, veganlar ve laktoz intoleransı olan kişiler için popüler bir süt alternatifidir. Kurutulmuş soya fasulyesinin ıslatılması ve daha sonra suda öğütülmesiyle üretilir. Proteinle doludur ve A, B12 ve D vitamini içerir. Sadece 1 bardak soya sütü 8 gram protein içerir. Soya sütü kardiyovasküler sisteminiz için iyidir ve kemik sağlığını iyileştirebilir. Tip 2 diyabet ve obezite riskini bile azaltabilir.
Bezelye, en iyi bitkisel protein kaynaklarından biridir. Ayrıca lif, potasyum, magnezyum, demir, çinko, folat ve B, C, A ve K vitaminleri içerir. Ayrıca kalorileri de düşüktür. Bir bardak pişmiş bezelye, yaklaşık 8 ila 10 gram protein sağlayabilir. Bezelye yüksek düzeyde diyet lifi sayesinde kalp hastalığı ve tip 2 diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Ek olarak, bu bitki bazlı proteini tüketmek artrit semptomlarını hafifletmede rol oynayabilir.