Vitamin ve mineral açısından en zengin meyvelerden biri olan çilek, içerdiği A, B1, B2 vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum ve potasyum açısından da oldukça zengin bir meyvedir. Olgunlaşmış çileğin fazla yumuşamamış durumda iken tüketilmesi, şeker oranı açısından önemli olduğu gibi, sahip olduğu mineral ve vitaminlerin kayba uğramaması açısından da son derece önemlidir. Çileğin faydaları arasında antioksidan özelliği de bulunmaktadır.
Yaz döneminde en çok tüketilen meyveler arasında yer alan karpuz, içerdiği A ve E vitaminleri ile kansere karşı koruyucu etkisi bulunan bir gıdadır. Bunun yanı sıra, kilo yapmayan ve büyük oranda su içeren karpuz, vücuda enerji ve su depolayarak, yaz aylarındaki su kaybını önleyici görev yapar. Aşırı tüketimi şişkinlik yapabilen bu meyvenin gün içerisinde farklı zamanlarda aşırıya kaçmadan tüketilmesi daha sağlıklıdır".