Pankek hamuruna farklı ve ekstra malzemeler ekleyerek onu daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Mesela vanilya özütü, zararsız tatlandırıcılar, limon kabuğu rendesi veya tarçın gibi aromatikler, pankek lezzetini bir üst seviyeye taşıyabilir. Ayrıca pişirme sırasında hamura çikolata parçaları, fındık, fıstık veya ceviz eklemek de güzel bir tercih olabilir.
Pankekleri hazırladınız, peki onları nasıl servis ediyorsunuz? Eğer ki o puf puf hallerini koruyarak servis etmek, yemek istiyorsanız onları mümkün olduğunca sıcak tutmalısınız. Mesela bir fırın tepsisinde, düşük ısıda bekleterek soğumalarını önleyebilirsiniz. Üzerlerine ise bal, tereyağı, akçaağaç şurubu sürebilir veya taze meyveler serpiştirebilirsiniz.