Sıcak havalarda vücutta su ve tuz tutulumu artarken en çok şikayet edilen konuların başında da vücuttaki ödemler gelmektedir. Ödem denilince de akıllara ananas ve maydanoz tüketilmesi konusunda bir algı vardır. Oysa vişne de iyi bir ödem attırıcıdır. Mevsiminde günde bir avuç vişne tüketilirse ödem sorunu çözülebilmektedir. Ayrıca vişne ürik asitin azalmasını da sağlamaktadır. Şeker oranı düşük olduğu için de diyabet hastaları güvenle bu meyveyi tüketebilmektedir. Böbrek hastaları için de vişne güvenilebilecek bir meyvedir. Bunun yanında tüketenleri kanserden, kalp, damar hastalıklarından korumaktadır. Gut hastaları için de vişne önerilmektedir.
Ekşi olduğu için genellikle reçel ya da marmelat olarak tüketilen vişne ile serinletici ve farklı lezzetler yapabilmek mümkün. İşte damaklarda ferahlatan bir tat bırakan tariflerden biri: 150 gram vişne, 8 adet siyah üzüm, bir su bardağı demlenmiş rezene çayı ve 4 parça buz.
Malzemeleri blenderdan geçirip, bardağa boşaltıp üzerine bir parça bitter çikolata ile tüketebilirsiniz.