07.12.2017 - 15:36 | Son Güncellenme:
İnsanların ciddi sağlık sorunlarına yakalanmaması için beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Salih Emri, kilolu insanlarda ölümcül hastalık olan kanserin gelişme riskinin daha fazla olduğunu belirtti.
Bitkisel ağırlıklı beslenmenin kişiyi meme, kalın bağırsak, rahim kanseri ve beyin tümöründen koruduğunu aktaran Prof. Dr. Emri, Vücut kitle endeksi 40'ın üzerinde olduğu zaman tüm kanserler erkekler de yüzde 52 kadınlar da ise yüzde 62 oranında artıyor. Vücut yağı bizim için önemli, erkeklerde 93'ün, kadınlarda ise 80 santimetrenin üzerinde çıkmaması gerekiyor; dedi.fazla kilolu insanlarda, kolon kanseri, meme kanseri, pankreas gibi kanserlerin gelişme riskinin daha fazla olduğunu söyleyerek, beslenmeyle alakalı öneri ve uyarılarda bulundu.
Kırmızı et veya işlenmiş etin, yapılan çalışmalar sonucunda haftada yarım kilodan fazla yenmemesi gerektiği ortaya çıktı" diyen Prof. Dr. Emri, "Çünkü günlük her 100 gram kırmızı et kullanımının kanser riskini yüzde 17 oranında artırdığı söyleniyor. Özellikle de kalın bağırsak kanseri riskini yükseltiyor.
Aynı zamanda her gün işlenmiş olarak tüketilen kırmızı et(salam, sosis, sucuk) gibi gıdalarda kanser riskini arttırıyor.